Türkiye’nin ilk ve tek bölgesel havayolu şirketi olarak 2010 yılından bu yana uçuş faaliyeti gösteren Borajet Havayolları, geçtiğimiz yılın son günlerinde ABD’de yaşamını sürdüren işadamı Yalçın Ayaslı tarafından SBK Holding’e satılmıştı.
Sezgin Baran Korkmaz’ın sahibi olduğu SBK Holding bünyesinde geçtiğimiz Nisan ayına kadar uçuşlarını sürdüren Borajet, daha sonra ani bir kararla yeniden yapılanma sürecine girildiği belirtilerek uçuşlarını durdurduğunu duyurmuştu.
24 Nisan 2017’den beri sadece biletli yolcularını Türk Hava Yolları ile yapılan anlaşma çerçevesinde uçuran havayolu şirketinin yeniden el değiştireceği konuşulmaya başlandı.
Borajet’e yabancı bir havayolu şirketi talip oldu. Avrupa’nın önde gelen düşük maliyetli havayolu şirketlerinden WizzAir’ın Borajet yetkilileriyle yaptığı görüşmelerin olumlu sonuçlandığı ve şirketin yüzde 49’unun Macar havayolu şirketi tarafından devralınacağı iddia edildi