spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Demirören’in jeti bozuk çıktı

Seçtiklerimiz

Demirören Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören Forbes listesine birinci sıradan giren Hüsnü Özyeğin’den geçen sene aldığı iş jetini servisteki bazı problemleri nedeniyle imalatçı firmaya iade etti.

       

Erdoğan Demirören, oğlu Beşiktaş Futbol Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören’in kullandığı jette bazı problemler yaşadığını bu nedenle de 4-5 ay önce jeti imalatçı firmaya teslim ettiğini söyledi. Demirören’in Hawker 800 XP modeli olduğu öğrenilen jeti Hüsnü Özyeğin’den 8 milyon dolara satın aldığı belirtildi. Jetin fabrika çıkış fiyatı ise 14 milyon dolar civarında.

       

Üst Modeli Beğendi

       

İmalatçı firma ABD’li Raytheon ile sorunun çözümü için görüşmelerini sürdürdüğünü söyleyen Demirören, yeni bir jet alma hazırlığında. Edinilen bilgiye göre Demirören, eski jetin bir üst modeli olan Hawker 900 XB’de karar kıldı.

       

Türkiye’de 80 işadamının jeti var

       

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre Türkiye’de işadamlarının sahip olduğu jet sayısı 80’i aşıyor. Milyon dolarlık jeti olan Türk işadamları arasında Hamdi Akın, Ferit Şahenk, Mustafa Koç, Mehmet Emin Karamehmet, Hüsnü Özyeğin, Ömer Dinçkök, Lucien Arkas, Abdülkadir Konukoğlu ve Nihat Özdemir gibi isimler bulunuyor. Bazı işadamlarının jetlerini kullanmadıkları dönemlerde hava taksi olarak da kiraladıkları belirtiliyor.

       

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika