spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Delta Uçağı Los Angeles’a İnişte Kontrol Sorunu Geçirdi: FAA Olayı Araştırıyor

Seçtiklerimiz

Delta’nın A350 Uçağı Atlanta’dan Los Angeles’a Giderken Kontrol Sorunu Yaşadı: FAA İncelemesi Devam Ediyor

Delta Air Lines’e ait bir Airbus A350-900, Atlanta’dan Los Angeles’a giden bir uçuş sırasında kontrol sorunuyla karşılaştı. Uçuş güvenli bir şekilde indi, ancak Federal Havacılık İdaresi (FAA), olayı incelemek üzere bir soruşturma başlatacak. 10 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen olayda, Delta’nın A350-900 filosundan biri (N505DN kayıtlı) Atlanta-Hartsfield Uluslararası Havalimanı’ndan kalkarak Los Angeles Uluslararası Havalimanı’na gitmekte olan DL301 sefer sayılı uçuşta meydana geldi.

Uçuş, planlanan beş saat 55 dakikalık süreden neredeyse beş saat daha geç kalktı. Uçuş, Los Angeles’a normal bir iniş için hazırlık yaparken, uçak son yaklaşımında mürettebat uçuş kontrol sorunu yaşandığını bildirdi ve kontrol sorununu gidermeye çalışırken hava trafik kontrolünden vektör talep etti. Los Angeles’taki kule frekansını kullanan kontrolör, yaklaşım iznini iptal etti ve DL301’e 25L pistine girmek üzere uzatılmış sol inişe girmesi için vektörler verdi. Uçak bu talimata uygulandı, bir tur attıktan sonra tekrar 25L pisti için final yaklaşımına geçti ve yerel saatle 22:53’te normal hızda güvenli bir şekilde indi.

FAA, olayın ardından bir açıklama yaparak, DL301’in mürettebatının olası bir uçuş kontrol sorunu bildirmesi üzerine Los Angeles Uluslararası Havalimanı’na güvenli bir şekilde indiğini belirtti ve olayı soruşturacaklarını duyurdu.

FAA’nın incelemesi muhtemelen haftalar, hatta aylar süreceği için tüm A350 operatörleri, DL301’i etkileyen uçuş kontrol sorununun doğası ve türün tüm operatörleri için daha geniş sonuçlarının olup olmadığını öğrenmeyi bekleyecekler.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika