spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Danimarka’da Türk yolcular isyan etti

Seçtiklerimiz

Danimarka’daki havaalanlarında Türkiye’ye giden yolculara uygulanan özel güvenlik önlemleri, yolcuları isyan etme noktasına getirdi. Sosyal paylaşım ağı Facebook’da grup kuran mağdur yolcular, Danimarkalı yetkililere sert tepki gösterdi.

Ülkede uzun bir süreden beri Türkiye’ye giden yolculara havaalanlarında özel güvenlik önlemleri uygulanıyor. Danimarka Vergi Bakanlığı’nın talebiyle gerçekleştirilen güvenlik önlemlerinin, ülkeden para çıkışını engellemek amacıyla yapıldığı söyleniyor. Yolcular, mevcut güvenlik önlemlerinin yanı sıra, paraya duyarlı köpekler tarafından da aranıyor. Yolcuların havaalanındaki bu çilesi saatler sürüyor. Söz konusu uygulamanın insan onuruna aykırı olduğunu ve Danimarka’ya yakışmadığını ifade eden yolcular, yetkililerden bu uygulamaya bir an önce son vermelerini talep ediyor.

KÖPEKLERİ ÜZERİMİZE SALDILAR

Facebook’ta Türkiye yolcularını taciz etmeye son verin (Stop Chikane af passagerer til og fra Tyrkiet) adlı bir grup kuran yolcular, tepkilerini dile getirdi. Billund Havaalanı’nda söz konusu uygulamaya maruz kaldıklarını ifade eden Mine Kaya Öcalan adında bir yolcu, ‘‘Biz de bizzat yaşadık bunu. Bu korkutucu, inanılmaz utanç verici bir durumdu. Resmen terörist muamelesi gördük. Köpekleri üzerimize saldılar. Çocukların gözlerindeki o korkuyu anlatamam.’’ dedi.

Bir süre önce benzer bir muamele ile karşı karşıya kaldığını ifade eden Halit Yılmaz adında bir yolcu ise; söz konusu uygulamanın İsrail askerlerinin Filistinlilere uyguladığı arama yöntemlerine benzediğini ifade etti.

‘‘BU UYGULAMAYI TÜRKİYE YAPSA ‘BARBAR’ DERLER’’

Danimarka’da Türkiye kökenlilerin en yoğun olarak yaşadığı bölgelerden biri olan Albertslund Belediyesi Meclis Üyesi Doğan Polat, söz konusu uygulama ile ilgili olarak Danimarka İçişleri ve Adalet Bakanlığı’na yazılı başvuru yaparak bilgi istedi. Söz konusu uygulamanın Danimarka kökenli yolculara yapılmadığını sadece Türkiye kökenli yolculara yapıldığını ifade eden Polat, ‘‘Benzer bir uygulama İstanbul’da yapılsa; bize ‘barbar’ derler.’’ dedi. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika