spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Çelebi Havacılık’tan Afrika haberlerine ilişkin açıklama

Seçtiklerimiz

Bazı basın yayın organlarında ve internetteki bazı haber sitelerinde Çelebi Havacılık Holding’in Afrika’da bir havacılık şirketinin sermayesini oluşturan hisselerin %51’ini satın alacağına dair haberlere yönelik açıklama yaptı.

Açıklamada, Çelebi Havacılık Holding’in söz konusu haberlerde konu edilen çerçevede herhangi bir hisse satın alma girişiminin bulunmadığı; iş geliştirme faaliyetleri kapsamında Afrika’da yatırım fırsatları araştırılmakta olup, hali hazırda söz konusu haberlerde belirtilen yatırım fırsatı ile ilgili Çelebi Havacılık Holding tarafından alınmış bir karar bulunmadığı” belirtildi.

Çelebi Havacılık Holding tarafından, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklama şu şekilde:

Bazı basın yayın organlarında ve internetteki bazı haber sitelerinde; Şirketimiz’in Afrika’da bir havacılık şirketinin sermayesini oluşturan hisselerin %51’ini satın alacağına dair haberlere yer verilmiştir.

Şirketimizin söz konusu haberlerde konu edilen çerçevede herhangi bir hisse satın alma girişimi bulunmamaktadır.

Diğer taraftan, Şirketimiz ana ortağı Çelebi Havacılık Holding A.Ş. (“Havacılık Holding”) tarafından Şirketimize verilen bilgiye göre, iş geliştirme faaliyetleri kapsamında Afrika’da yatırım fırsatları araştırılmakta olup, hali hazırda söz konusu haberlerde belirtilen yatırım fırsatı ile ilgili Havacılık Holding tarafından alınmış bir karar bulunmamaktadır.

Söz konusu haberde belirtilen yatırım girişimine Şirketimizin herhangi bir şekilde dahlinin olması durumunda tabi olunan Sermaye Piyasası mevzuatı kapsamında gerekli bilgilendirme ve açıklamalar yapılacaktır.”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika