spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Bursa, Körfez ülkelerinden gelen tur operatörlerini ağırladı

Seçtiklerimiz

TÜRSAB yetkilisi Mehmet Akkuş, fiyat politikalarında iyileştirme yapılması halinde yüzde 35 civarında bir artış beklediklerini söyledi.Körfez ülkelerindeki turizmin yönünü Bursa’ya çevirmek için çalışma başlatan Bursa Valiliği, Türk Hava Yolları işbirliğiyle 41 tur operatörü ve seyahat acentesini kentte ağırlıyor.

Konuk turizmciler, Vali Yardımcısı A. Kamil Başar’ın refakatinde turizm acenteleri ile bir araya geldi. Çelik Palas Otel’de gerçekleşen ikili görüşmede, turizmin tarafları karşılıklı faydanın nasıl artırılacağını ele aldı. Bursa’daki acenteler ve otelcilerle ikili görüşmelerde bulunan misafir turizmciler, oldukça memnun kaldı.

 
İkili görüşmelere eşlik eden Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, ziyaretin Bursa turizmine büyük bir katkı sağlayacağını belirtti.
 
Körfez ülkelerinden gelen tur operatörlerinin Bursa’yı çok beğendiğinin altını çizen Mehmet Akkuş, "Bugünde buradaki seyahat acenteleri bir araya gelerek ikili görüşmeler yapılıyor. Biz de TÜRSAB ve seyahat acenteleri olarak onlara Bursa’yı en iyi şekilde anlatmaya çalışıyoruz. Bursa’da son 3 yıldan bu yana ciddi bir şekilde turizm konuşulmaya başlandı ve turist geliyor." dedi.
 
Geçen sene katıldıkları Dubai fuarının verimini ciddi olarak aldıklarına vurgu yapan Akkuş, şöyle konuştu: "Bu sene de Körfez ülkelerinde yaşanan sıkıntı bize yarayacak diye düşünüyorum. Çünkü Bursa’da aradıkları bütün güzellikleri buluyorlar. Bu nedenle bu tür ikili ilişkilerin artması neticesinde de Bursa turizmini bu sene daha da artıracaktır.

" Ekonominin iyi gitmesi ve Körfez ülkelerinde yaşanan sıkıntı sonunda Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa turizminde de büyük bir artış beklediklerinin altını çizen Akkuş, "Bu yıl geçen seneye göre yüzde 35’in üzerinde bir artış sağlayacağımızı söyleyebilirim. Geçen sene Bursa’ya 1 milyon 100 bin civarında turist getirdik. Bu sene de 1 buçuk milyonu aşacağımıza inanıyorum." müjdesini verdi.

 
Mehmet Akkuş, Körfez ülkelerinden gelen turizm operatörleri ve acentelerin yetkililerden Bursa’ya direkt uçak seferleri talebinde bulunduklarını belirterek, şu bilgileri verdi: "Tur operatörleri Bursa’yı çok beğendiler ama, fiyat politikalarının yeniden değerlendirilmesi ve hava yollarının direkt uçuşları için bazı talepleri oldu. Bu konuda da kendilerine Vali Harput tarafından Yenişehir havaalanının uluslararası uçuşlara imkan sağladığı bilgisi verildi. Ayrıca THY’nin fiyatlarda biraz daha indirim yapmasını istediler."
 
Program sorumlusu Vali Yardımcısı A. Kamil Başar ise 5 Körfez ülkesinden gelen 41 turizm acentesi ve operatörünün Bursa’da çeşitli gezi, ziyaret ve görüşmelerde bulunduklarını anlattı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika