spot_img
spot_imgspot_img
11.9 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Brüksel Airlines CEO’su: Bernard Gustin

Seçtiklerimiz

2017’deki havayolunun performansından memnun musunuz?

2016’daki Brüksel Havalimanı saldırısından sonra bir yıl zararımızı kurtarmak ile geçti. Pazar yine güçlü ve hem iş hem de eğlence amaçlı seyahatler saldırı öncesi seviyelere geri döndü. Ticari olarak, tatmin edici bir yıl oldu. Havayolu şirketinin 2015’te rekor bir yıl geçirdiğini gösteren çift haneli büyümeye geri döndük. Beş milyon olan yolcumuzu 2017’de dokuz milyon yolcuya çıkardık ve Mumbai’yi ağımıza ekledik, Asya pazarına ilk adımlarımızı atmış olduk.

Terörist saldırı göz önüne alındığında, bu büyük bir başarı. Ayrıca piyasadaki düşük maliyetli taşıyıcıların  Tüm büyük LCC’ler burada. Ama Mumbai gerçekten ağımızı tamamlıyor. Her şeye rağmen Maliyetler kontrol altında tutulmalıdır.

İleriye yönelik planlarınız neler?

Thomas Cook’un Belçika uçuşlarını devraldık. Böylece, 2018’de ağımıza 26 yeni varış noktası eklediğimiz için bir milyon daha fazla yolcu hedefledik.

Bu, çok özel bir pazar segmentidir. Tabi ki zorluk olacaktır ve  rekabet durmayacak. Başarımız, son birkaç yıl içinde geliştirdiğimiz iş modelinin pekiştirilmesine bağlı olacaktır. Brüksel Airlines, hibrid bir modeldir. Brüksel Airlines, küçük-orta ölçekli bir işletmenin hızını, çevikliğini ve kültürünü getirirken, Lufthansa motorun kaplanıdır. Yolcuların iyi bir fiyat ile iyi bir servis arasında seçim yapmalarını istemiyoruz. Vizyonumuz “ödün vermemek” tir. Lufthansa’nın bir parçası olmak bu vizyonu mümkün kılmaktadır.

Bununla birlikte, kültürümüz hayati bir üründür. Havayolu stratejisi, mürettebatınızdan biri kötü bir gün geçiriyorsa, iyi bir müşterinin ise kötü bir gün geçirmesi durumunda hiçbir şey ifade etmez. Bu durumda sunulan tüm hizmetler de değersizleşir. Asıl amaç; pazara yeni bir şeyler getirmek ve bunu yaptığımızı düşünüyorum. Merkez odaklı yaklaşımımız sürüyor. Pazar olarak sadece Brüksel’de değil, Afrika’da da lider konumdayız. Liderliği boyut ile ilgili düşünmemeliyiz.

Ebola krizi sırasında Batı Afrika’ya uçtuk. Çünkü Pazarın ihtiyacı vardı. Ayrıca ABD rotalarımız için 2018’den itibaren ön izin olanakları olacaktır. Ve Hindistan’ın potansiyelini kârlılığa dönüştürmeye çalışıyoruz.

Havayolu iş sürekliliği ve kriz iletişimi hakkında hangi dersleri öğrendi?

2012 yılından beri geliştirdiğimiz müşteri odaklı kültür, Mart 2016’da hayata geçirildi. Personel, uygulanan tedbirleri sorgulamak değil uygulamaya odaklandı. Bu önemli.

Ancak böyle bir durumda, sadece müşterilerle değil. saldırıdan etkilenen 70 personelimiz ve yaralanan halkımız ile de yakinen ilgilendik. Bir havayolu, tüm denklemin bir parçası olabileceğini unutmamalıdır. Çalışanlarımız için bir görevimiz var.

İlk gün mükemmel değildi. 15.000 müşterinin uçması gerektiği için bazı kuyruklarımız ve sorunlar oldu. Müşteriler onlar için çalıştığımızın farkındaydı ve herkesle anlaştık.

Afrika’da faaliyet gösteren şirketler altyapı ve maliyet açısından daha kolaylaşıyor mu?

Afrika konusunda gerçek bir yanlış algı var. Her kıtanın sorunları ve zorlukları vardır. Avrupa’da faaliyet yapmak da kolay değildir. Brüksel Airlines 80 yılı aşkın bir süredir Afrika’ya uçuyor ve çok fazla deneyime sahibiz. Gerçek şu ki, Afrika ilerlemeye devam ediyor. Yarının kıtasıdır.

Aralık başında Senegal’de Dakar’da yeni bir havaalanı açıldı ve Brüksel Havayolları, oraya ilk uluslararası taşıyıcı oldu. Standartlar şu anda küresel en iyi uygulama düzeyindedir. Ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ndeki Kinshasa, iyi bir havaalanı.Orada, Brüksel Havayolları’nın hizmete girdiği yeni bir Star Alliance lounge açıldı. Genel olarak, evet, Afrika bir mücadeledir. Ancak bu yalnız değil.

AB Havacılık Stratejisi ile ilgili düşünceleriniz neler?

Avrupa Havayolları Birliği Derneği’nin geçmiş dönem başkanı ve Brüksel’de bulunmak, Avrupa politikacılar hakkında iyi bir anlayış geliştirdiğim anlamına geliyor.

Dolayısıyla, cesur, iddialı bir vizyon geliştirmenin zor olduğunu biliyorum. Ancak havacılık için ihtiyaç duyduğu şey budur. Havacılık Stratejisi ilk adım olmakla birlikte sonuncusu olamaz., Avrupa Birliğinde (AB) herhangi bir ülkeye gidip gelebilir, ancak tamamen farklı maliyet tabanlarına sahiptir.

Tüm havayolu müşterilerine mükemmel bir hizmet sunmak istiyor. Ve havayollarının sorumluluklarını yerine getirmesini sağlamak için düzenlemelerin olması doğru.

Thomas Cook uçuşlarımız, tatil gezginine hizmet ettiğimiz anlamına geliyor. Bu müşteriler tatilleri için paralarının büyük bölümünü harcıyorlar ve gittikleri yere geldiklerinden emin olmak bizim görevimizdir. Bu sorumluluğu hafifçe almıyoruz. Ben Avrupa yanlısıyım, fakat AB bazen hayatı çok zorlaştırıyor

Genel olarak, havacılığın geleceği konusunda iyimser misiniz ya da tıkanıklık görüyor musunuz?

İyimserim. Havacılık, pek çok zorluk yaşamakla birlikte yalnız değildir.

Birçok diğer sektörde sorunlarla karşı karşıyayız. Fakat bu, her yıl büyüyen bir endüstridir. İnsanlara şimdiye kadar ‘hiç uçtun mu’ diye sorardık. Şimdi ise “yılda kaç defa uçtun” diye soruyorsunuz.

YİNE DE, AVRUPA’NIN BİRLİKTE HAREKET ETMESİ GEREKTİĞİNE İNANIYORUM.

50 yıllık zaman zarfında, önemli hub havaalanlarının müzeler olmasını ister misiniz, çünkü Avrupa’daki herkes noktadan noktaya doğru uçuyor ve tüm önemli küresel merkezler Orta Doğu’da ya da başka yerlerde bulunuyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika