spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

BoraJet Üsküp uçuşlarını durdurdu

Seçtiklerimiz

Bursa’yi 11 ile ve Üsküp’e hava yoluyla baglayan Borajet, sefer sayilarini kisitladi.
        Erzurum ve Trabzon’a uçak seferlerini haftada bire indiren Borajet, yogun sis ve yolcu azligi sebebiyle Üsküp hattindaki seferleri ise durdurma karari aldi.

       

Geçen yaz Bursa’yi Istanbul, Ankara, Adana, Diyarbakir, Samsun, Trabzon, Sivas, Van, Erzurum, Kayseri ve Gaziantep’e hava ulasimi ile baglamak için kollari sivayan Borajet Bursa’da tutunamadi. Yenisehir Havaalani’ndan Türkiye’nin 11 iline ve Üsküp’e uçak seferleri baslatarak Bursali vatandaslara hizmet veren Borajet, yolcu azligi sebebiyle seferlerini azaltti. Yenisehir havaalani’nda bir yilini doldurmadan sefer sayilarini indiren Borajet, talep azligi sebebiyle uçaklarini ilk önce 4 sehre kaldirmaya
        basladi. Borajet, bayramdan sonra ve yilbasinda beklenen talep olmayinca sadece Trabzon ve Erzurum’a sefer yapma karari aldi.
       
        Kış BoraJet’e yaramadı

       

Kisin Uludag’a gelecek tatilcilerle yolcu sayisinin artmasi bekleyen yetkililer, uçaklar yüzde 70 doldugu için haftada iki olan sefer sayisini bire indirme karari aldi. Fiyat indiriminin yolcu artisi saglamadigini belirten yetkililer, "Kis sezonunun gelmesiyle yolcu sayisinin artmasini planliyorduk. Ancak tatilciler hava yolunu tercih etmedi. 15-16 yolcu ile uçaklarimiz kalkiyordu. Bu yüzden seferlerimizi bire indirdik. Üsküp seferlerinden umutluyduk. Ancak sis sebebiyle uçaklarimiz tam zamaninda kalkamadi. Yolcular da ragbet göstermedi. Bu yüzden tek yurt disi seferimiz olan Üsküp seferlerini kaldirmak zorunda kaldik" dedi.

       

(haberoku.net)

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika