spot_img
spot_imgspot_img
14.7 C
İstanbul
Salı, 21 Mayıs 2024

Bomba İhbarı Acil İniş Yaptırdı

Seçtiklerimiz

Phoenix Sky Harbor Uluslararası Havalimanı yetkilileri, 5573 sayılı uçağın Perşembe günü akşam saat 4:45’te havalimanına iniş yaptığını ve uçaktaki herkesin tahliye edildiğini söylediler.

United Express markasıyla uçakları işleten SkyWest Havayolları A.Ş’nin yetkilileri, bölgesel jetin içinde 42 yolcunun, iki pilotun ve iki uçuş mürettebatının bulunduğunu söylediler. SkyWest’in bir sözcüsü, tehdide ilişkin tüm soruları Phoenixli yetkililere yönlendirdi.

Phoenix polis sözcüsü Komiser Muavini Steve Martos, “bildirilen tehdit uçaktaydı” dedi fakat başka bir detay paylaşmadı.

Martos, “ortada bir tehdit olmadığından tam olarak emin olunması açısından” bir bomba imha ekibinin ve polis köpeklerinin uçağı ve bagajı aradıklarını ve tehlike arz eden bir şey bulunmadığını belirtti.

Martos, olaya ilişkin olarak uçağın tüm yolcularıyla görüşüldüğünü ve sonrasında yolcuların yolculuklarına devam etmelerine izin verildiğini belirtti.

Sky Harbor sözcüsü Deborah Ostreicher, akşam saat 7:15 itibariyle yolcuların San Antonio’ya olan yolculuklarına devam etmeleri için yeniden taramadan geçirildiklerini söyledi. Yerel haberlerde sonrasında yolcuların havalimanından uçakla ayrıldıkları belirtildi.

Ostreicher, “Uçağın, Phoenix’e yönlendirilmesine neden olan spesifik güvenlik meselesi hakkında daha fazla bilgi bulunmuyor fakat yolcuların hepsi güvende ve polisler de olayı soruşturuyorlar” dedi.

Perşembe akşam geç saatlerde yapılan açıklamalarda Martos da söz konusu güvenlik meselesinin spesifik yapısına dair detay vermeyi kabul etmedi.

Sky Harbor yetkilileri, olayın uçuşlarda herhangi bir rötara neden olmadığını belirttiler.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika