spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Boeing, 737 Max 9 Sorunlarıyla Başa Çıkmak İçin Havayollarını Tesislerine Davet Ediyor

Seçtiklerimiz

Boeing, Alaska Olayı Sonrasında Kontrollerini Arttırıyor ve Havayollarını Tesislere Davet Ediyor

Boeing, Alaska Airlines Flight 1282 olayının ardından, uçağın uçuş sırasında bir parçasının düşmesine neden olan olayın ardından, havayollarına tesislerinde daha fazla denetim olanağı tanıyacağını açıkladı.

Şirket, 737 üretim hattındaki ek kalite kontrol denetimlerine ek olarak, havayollarını Boeing ve Max 9 gövde üreten yüklenici Spirit AeroSystems’in tesislerine alacak. Alaska 1282 uçağının kapı tapasının patlaması, Federal Havacılık İdaresi’nin Max 9 uçaklarını kara listeye almasına neden oldu ve Boeing Commercial Airplanes CEO Stan Deal, “Bu kontroller, bugün yapılan binlerce denetimin üzerine bir başka inceleme katmanı sağlayacaktır” dediği bir şirket içi bildiride belirtti.

Alaska Airlines, 20 Max 9’unun ön incelemelerine başladığını ve Boeing üretim hattındaki Alaska uçaklarının iş ve kalitesini doğrulamak için daha fazla çalışan göndererek “kendi uçaklarının kalitesine daha fazla gözetim sağlayacağını” açıkladı.

Boeing 737 Max 9’lar, Alaska ve United gibi havayollarının Federal Havacılık İdaresi’nden acil inceleme yönergelerini beklediği bir süreçte ABD’de hala uçuşa kapalı durumda. FAA, Boeing’in üretim uygulamalarını denetleyeceğini açıklarken, Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu, patlama olayını araştırıyor ve kapı tapasının incelenmek üzere Washington, DC’deki merkezine ulaştığını belirtiyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika