spot_img
spot_imgspot_img
10.4 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Boeing, 587 milyon dolar kâr etti

Seçtiklerimiz

Altı çeyrek arka arkaya zarar eden Boeing, sonunda kâra geçti ve işçi çıkarmamaya karar verdi.

Amerikan Boeing firması, küresel salgına ve 737 MAX uçağında çıkan aksaklığa bağlı olarak altı kez arka arkaya zarar ettikten sonra nihayet nisan-haziran 2021’i kapsayan dönemde 587 milyon dolar tutarında net kâr sağladı.

Firma, bir yıl önce aynı dönemde, hava trafiğinin durma noktasına gelmesi nedeniyle 2,4 milyar dolar zarar etmişti.

Boeing Genel Müdürü Dave Calhoun, çalışanlara gönderdiği mesajda, ikinci çeyrekte elde edilen bu sonuç sayesinde firmanın bugünkü çalışan sayısı olan 140 bin işçi ile devam etme kararı aldığını duyurdu.

Boeing, Covid-19 salgını nedeniyle, 2020 başında 160 bin olan çalışan sayısını 2021 sonunda 130 bine indirmeyi öngörüyordu.

130 adet 737 MAX teslim edildi

Boeing’in cirosu, ikinci çeyrekte yüzde 44 artarak 17 milyar dolara çıktı. Boeing’in gelirlerinin artması, iki ölümcül kazaya yıl açan ve uçuş izni iptal edildikten sonra 20 ay kadar yerde kalan ve gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra tekrar uçuşuna izin verilen 737 MAX’ların satışın artmasına bağlanıyor. Boeing, 2020 sonundan bu yana 130 adet 737 MAX uçağı sattı.

Ancak Boeing’in ticarî havacılık bölümü açık vermeye devam ediyor. Uçak yapımcısının aynı zamanda, imalat hatası ortaya çıkmasından sonra 787 uçaklarının teslimatının askıya alınmasının getirdiği sorunlarla baş etmesi gerekiyor. Alıcılar uçak bedelinin önemli bölümünü teslimat sırasında ödüyor.

Covid-19 aşılama kampanyalarıyla hava trafiğinin son aylarda önemli bir canlanma gösterdiğini belirten Calhoun, “Biz yine de Covid-19 vakalarını, aşı dağıtımını, dünya ticaretinin durumunu yakından izliyoruz. Bunlar sektörün istikrarı için anahtar göstergeler haline geldi” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika