spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Bingöl’e uçak seferleri artırılsın

Seçtiklerimiz

Yıllardır özlemi duyulan ve 12 Temmuz 2013 Cuma günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açılan Bingöl Havalimanı’nda yolcu bereketi yaşanıyor. 13 Temmuz Cumartesi günü başlayan seferlerin ardından halkın gösterdiği yoğun ilgi yaklaşık 1,5 aylık uçuş rezervasyonlarını şimdiden doldurdu.

Her Salı, Perşembe ve Cumartesi olmak üzere haftada toplam 3 gün İstanbul-Bingöl ile Bingöl-İstanbul seferleri yapılırken, Bingöl’e gelen ve giden tüm uçakların şuanda tümüyle dolu olduğu öğrenildi. Türk Hava Yolları’nın (THY) yaşanan yoğunluk ve ilgiden memnun olduğu belirtilirken, yoğun talebin devam etmesi durumunda sefer sayılarının arttırılabileceği kaydedildi.

Öte yandan Bingöl-Ankara ile Ankara-Bingöl seferlerinin kısa sürede başlatılması için çalışmaların devam ettiği belirtiliyor. 200 adet yeni uçak siparişi veren THY’nin, 45 gün sonra yapılacak uçak teslimatının ardından Bingöl-Ankara seferini başlatacağı kaydediliyor. Ayrıca Pegasus’un Ankara-Bingöl seferi için girişimlerde bulunduğu öğrenildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika