spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Başkan Biden, Havayolu Şirketlerine Ücretsiz Aile Koltuğu Sağlamaları İçin Çağrıda Bulundu

Seçtiklerimiz

Başkan Biden, ABD Havayolu Şirketlerine Aile Dostu Politika İstiyor

ABD Başkanı Joe Biden, ABD havayolu endüstrisine baskı yaparak ailelerin uçak yolculukları sırasında ek ücret ödemeden birlikte oturabilmelerini sağlamalarını istedi. Başkan, resmi X hesabında (eskiden bilinen adıyla Twitter) tüm havayolu şirketlerine “ücretsiz aile koltuğu” sunmaları çağrısında bulundu. 5 Şubat 2024 tarihinde X üzerinde paylaşılan mesajında, “Çocuğunuzla birlikte uçabilmelisiniz ve ek bir ücret ödemeden yan yana oturabilmelisiniz” ifadelerini kullandı.

Bu girişim, başkanın, Kasım 2024’teki ABD seçimleri öncesinde seçmenin ilgisini çekmek için yaptığı küçük ancak önemli bir hamle olarak değerlendirilen bu konuda ilk defa müdahil olduğu bir durum değil. Başkan, ABD’deki havayolu şirketlerine, çocuklarıyla seyahat eden yolcuların ekstra ücret ödemeden birlikte koltuk rezervasyonu yapabilmeleri için seyahat etmeyi durdurmaları çağrısında bulunmuştu. Mart 2023’te, başkan, ABD Ulaştırma Bakanlığı (DoT) web sitesi üzerinden kullanıcılara hangi havayollarının ücretsiz aile koltuğu sunduğunu ve hangilerinin sunmadığını gösteren yeni bir aile koltuğu kontrol panelini tanıttı.

DoT aile koltuğu kontrol paneline göre, Alaska Airlines, American Airlines, Frontier Airlines ve JetBlue, 13 yaşın altındaki yolcuların ek ücret ödemeden ebeveynleri veya yetişkin yolculuk arkadaşları ile yan yana oturmasını sağlıyor. Diğer havayolu şirketleri arasında ise Allegiant, Delta, Hawaiian, Southwest, Spirit ve United, çeşitli yaş grupları ve ücret politikalarıyla aile koltuğu ücreti talep ediyor.

Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg, 2023 başlarında çocuklar için aile koltuğu ücreti talep edilmemesini zorunlu kılan bir yasa tasarısını sunmuş, ancak henüz yasa geçerlilik kazanmamıştır.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika