spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Austrian Airlines ve BRA İş Birliği: Embraer’lerin Yerine ATR72’ler Geliyor

Seçtiklerimiz

Austrian Airlines, bölgesel kısa mesafe rotalarındaki filosunu değiştirmeye karar verdiğini duyurdu. Şirket, Avusturya’da belirli Avrupa bölgesel rotalarında kullanılan Embraer E190 bölgesel jetlerini, İsveçli taşıyıcı Braathens Regional Airlines (BRA) ile yapılan bir ıslak kiralamaya girecekleri iki ATR72 turboprop uçağıyla değiştirecek.

2024 yazından itibaren BRA, talep ve verimliliğin Embraer’in kullanımını haklı çıkarmadığı belirli rotalarda Austrian Airlines adına uçacak. Islak kiralanmış uçakları kullanacak tüm uçuşlar, Austrian’ın Viyana (VIE) merkezinden gerçekleştirilecek.

Pandemi sonrası bazı bölgesel rotalarda hava yolculuğu talebinin tam olarak toparlanmamış olması, Austrian Airlines’ı “yeni zorluklar” ile karşı karşıya bıraktığı ifade ediliyor. Şirket, iş seyahati talebinin yavaş toparlanmasının, daha düşük talep seviyesine ve “ekonomik olarak sürdürülebilir operasyonlar için uygun kapasite yapılarına ihtiyaç duyulmasına neden olduğunu belirtiyor.

Islak kiralama anlaşması, BRA tarafından sağlanan iki ATR72-600 uçağını ve pilotları içerirken, Austrian kabin ekibi kiralanmış ATR’leri kullanabilmek için farklılık eğitimi alacak. Yolcular, uçak içinde geleneksel Austrian Airlines bölgesel catering ürünlerini alacaklar ve hem iş sınıfı hem de ekonomi sınıfı koltuklar sunulacak.

Austrian’e göre, ATR72 uçakları daha düşük kapasiteleri (sadece 72 yolcu), belirli rotalar için daha verimli olmalarının yanı sıra daha az karbon dioksit salar ve “hizmet verilen pazarlar için uygun koltuk hacmini sağlar.”

Austrian Airlines CCO’su Michael Trestl, “Pandemiden sonra bazı bölgesel rotalarda talep tam olarak geri dönmedi” dedi. “Bu rotaları gelecekte Viyana merkezimize bağlamaya devam etmek için uygun kapasite yapılarına ihtiyacımız var. Bu zorlu segmentte özverili bir ortak bulduğumuz için Braathens Regional Airlines’a memnuniyetle katıldım.”

Braathens Regional Airlines CEO’su Ulrika Matsgård, “Austrian Airlines ile işbirliği yapmaktan çok heyecan duyuyoruz ve bunu zamanla daha da geliştirmeyi umuyoruz. Bu tür bir hizmeti yüksek kalitede sağlama konusunda geniş deneyime sahibiz ve bunu Avusturya pazarında da sunmaktan mutluluk duyacağız” dedi.

BRA’nın iki ATR72’si sadece belirli rotalarda uçacak, diğerlerinde ise belirli günlerde ve saatlerde Embraer jetleri ile değiştirilecek. ATR’lerin uçacağı rotalar arasında Viyana’dan Belgrad (BEG), Bologna (BLQ), Graz (GRZ), Klagenfurt (KLU), Košice (KSC), Leipzig (LEJ), Varşova (WAW) ve Zagreb (ZAG) bulunmaktadır.

Austrian (Lufthansa Grubu’nun bir parçası) şu anda 40 A320 ailesi uçağı, üç Boeing 767-300ER, altı 777-200ER ve 17 Embraer E190-200LR içeren 66 uçaktan oluşan bir filoya sahiptir. BRA’nın mevcut filosu ise dört A319 ve 13 ATR72-600 içermektedir.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika