spot_img
spot_imgspot_img
13.2 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Bakan Ersoy : Hedefimizi revize ettik, 28 milyon turist, 22 milyar gelir

Seçtiklerimiz

CNN Türk‘teki Ahmet Hakan’ın Tarafsız Bölge programına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy yılbaşında 25 milyon turist 20 milyar turizm geliri olarak açıkladıkları 2021 yılı hedeflerini 28 milyon turist 22 milyar dolar gelir olarak revize ettiklerini söyledi.

Türkiye’ye günde 130 bin turist geldiğini bunun dünyada tek olduğunu söyleyen bakan Ersoy bu başarıyı Turizmi Geliştirme Ajansı ile yakaladıklarını belirterek “Tanıtım kamunun değil, tanıtım profesyonellerin işi” dedi.

İspanya, Yunanistan ve Türkiye

Bakan Ersoy rakip ülkelerdeki durumu anlatırken de şunları söyledi:

İspanya yüzde 10 büyüme ile kapatacak. Yunanistan yüzde 30 tahmini büyüme ile kapatacak Türkiye tahmini yüzde 75 ile kapatacak.

Aralık sonu itibariyle 2022 tahminlerimizi yapacağız. Sektör ile kamu el ele verirse yapılamayacak bir iş yok.”

Pandemi döneminde açık ara reklam yapan ülkeyiz

“22 ülkede TV reklamları yaptık. Onlarca yüzlerce film çekiyoruz. 80’den fazla ülkede dijital tanıtım yapıyoruz. Hedef ülkelerde bize yoğun yolcu veren ve potansiyeli olanlar” diyen Ersoy, “Şu anda biz dünyada pandemide açık ara en yoğun ve etkili reklam yapan ülkeyiz.

Önemli olan size yolcu verme potansiyeli olan ülkelerin pasta payını yüksek tutmak. Hedef kitleleri tespit edip onlara tanıtım yapacağız.

Fiyatınızı yükseltmek istiyorsanız önce ülkenizi sonra bölgenizi daha sonra markanızı tanıtmanız lazım.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika