spot_img
spot_imgspot_img
25.4 C
İstanbul
Cuma, 26 Temmuz 2024

Avrupa Komisyonu, Korean Air-Asiana Airlines Birleşmesini Şartlı Onayladı

Seçtiklerimiz

Korean Air-Asiana Airlines Birleşmesi: Avrupa’dan Yeşil Işık, Ancak Kargo İşlem Koşuluyla

Korean Air ve Asiana Airlines birleşmesi, Avrupa Komisyonu tarafından onaylandı ancak Asiana’nın kargo işinin satılması şartıyla. Korean Air, bu koşulu yerine getirmek için danışmanlık firması atayacak ve kargo birimini satın alacak bir alıcı seçecek.

Ayrıca, Avrupa Komisyonu’nun rekabet endişeleri taşıdığı bazı rotalarda faaliyet gösterecek olan T’Way Air’i atanmıştır. Avrupa Komisyonu, on dört düzenleyici otoritenin on üçüncüsü olarak birleşmeyi onayladı ancak Asiana’nın kargo işini satma ve belirli rotalarda yeni girişimcilere destek sağlama şartlarıyla.

Korean Air, Asiana Cargo’yu satmak için bir alıcı seçmek üzere danışmanlık firması atayacak. Satış, uçaklar, slotlar, trafik hakları, uçuş ekibi ve diğer çalışanları, müşteri sözleşmelerini içerir.

Korean Air, Asiana’nın kargo birimini satın alacak uygun bir alıcıyı belirlemenin ardından birleşmeyi gerçekleştirebilecek.

Ayrıca, EU-Güney Kore arasındaki belirli rotalarda pazarı korumak amacıyla T’Way Air’i belirli rotalarda faaliyet göstermek üzere atamıştır.

ANT – Özel Haber

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika