spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Atsushi Miyazaki törenle uğurlandı

Seçtiklerimiz

Van’daki depremde hayatını kaybeden Japon yardım görevlisi Doktor Atsushi Miyazaki’nin cenazesi Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen resmi törenin ardından ülkesine gönderildi. THY’nin tarifeli seferiyle dün aksam saat 18:40’da Tokyo’ya gönderilen Miyazaki için Atatürk Havalimanı devlet konukevinde resmi tören düzenlendi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’ nun çelenk gönderdiği törene, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Japonya’nın Ankara Büyükleçisi Kiyoshi Araki, Türkiye’de yaşayan bazı Japonlar ve arama kurtarma ekipleri katıldı.Tören bitiminde konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Türk ve Japon uluslarının kökleri çok güçlü olan dostlukları bulunduğunu ve dostluklarını ı acılı günlerinde derin bir şekilde paylaştığını belirterek “Geçen mart ayında Japonya’da meydana gelen depren ve tsunami sonrası milletimiz tüm imkanları ile Japon ulusunun yanında olmuştur.

Japonya’da deprem başta olmak üzere afetleri sık yaşayan ve yardımlaşmaya değer veren bir ülke. Van ve Erciş’te yaşanan deprem sonrası yardıma hazır olduklarını bildirmişlerdi. Bu çalışmalar sırasında bir doktor, ikinci deprem sonrası hayatını kaybetmiştir . Bu acıyı bu törende paylaştık. Acılarını paylaştık. Japon ulusunun başı sağ olsun”dedi.

 
ACINIZ BİZİM DE ACIMIZ

Van’daki depremin acısını kalplerinde hissettiklerini belirten Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Kiyoshi Araki, depremde hayatını kaybedenler için dua ettiklerini ve geride kalanların da bir an önce felaketin izlerini atlatmalarını için dua ettiklerini söyledi. Depremde hayatını kaybeden yardım gönüllüsü Miyaziki’nin Van’daki depremin hemen ardından Türkiye’ye yardımı için hareke geçtiğini anlatan Kiyoshi “Bu yaşananlar geçmişinde çok iyi ilişkileri bulunan Türkiye ve Japonya’yı birbirini bağlamıştır.Mizaki’nin vefatında sonra Türk hükümetinden çok sağda mesaj aldım.

Hepsine ve arama kurtarma ekiplerine kalpten şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. Geçen mart ayında Japonya’nın doğu bölgesinde büyük bir doğal felaket yaşandığını hatırlatan Kiyoshi “Türkiye ve Japonya deprem hattının üzerinde olan iki ülke olmasından dolayı bu tarz doğal afetlerden kaçış mümkün olmamaktadır. Bu konuyla ilgili olarak iki ülkenin deprem ile teknoloji, bilgi ve deneyimlerinin paylaşması, gelecek deprem ve doğal afetlerde Miyazaki Bey’i de göğsümüzde yaşatarak işbirliğimizin artarak devam etmesini diliyorum. Bay Miyazaki bundan sonraki hayatta bol bol dinlenmeniz dileği ile” şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanlığı İstanbul İl temsilcisi Doğan Akdur ise Türk ve Japon halklarının tarihlerinin dostluk ve dayanışma örnekleri ile dolu olduğunu belirterek , Atsushi Miyazaki’ nin yardımsever ruhuyla hepimize unutulmayacak bir insanlık dersi verdiğini söyledi.

 
Konuşmaların ardından tören kıtası tarafından omuzlara alınan Japon bayrağına sarılı Miyazaki’nin cenazesinin bulunduğu tabut, cenaze aracına konularak THY uçağına gönderildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika