spot_img
spot_imgspot_img
18.1 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Aselsan ölümleri soruşturulacak!

Seçtiklerimiz

Bu bilginin ardından komisyon, Aselsan ölümlerini gündemine aldı. MİT, Emniyet, Jandarma ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na yapılacak ziyaretler konu masaya yatırılacak.

Kamuoyunda ‘böcek komisyonu’ olarak bilinen TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu, önümüzdeki günlerde dinlemelerde yetkili MİT, Emniyet, Jandarma ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nı (TİB) ziyaret edecek. Milletvekillerinin soru listesinde, kamuoyunda tartışmalı Aselsan ölümleri de yer alıyor.

Alınan bilgiye göre, komisyona MİT sunumu sırasında, stratejik kuruluşlara ‘dışarından sızma’ ile ilgili bir ayrıntı verildi. Ulusal güvenlik ile ilgili stratejik kuruluşlardaki güvenlik duvarı nedeniyle bilgisayarlara ‘dışarıdan sızmanın’ zor olduğu ancak stratejik projelerde çalışan personelin bazı çalışmaları kurum dışına çıkarınca ‘izlenme’ ihtimalinin güçlendiği aktarıldı. Personelin, iyi niyetle, evde çalışmayı sürdürmek için hareket ettiğine işaret eden MİT yetkilileri, ancak kişisel bilgisayarların ve kablosuz ağların "sızmaya" olanak sağladığını vurguladı.

ASELSAN’I AKILLARA GETİRDİ

MİT’in bu sunumunun ardından, milletvekilleri, gündemlerine Aselsan mühendislerinin ölümünü aldı. Komisyon üyeleri, MİT ve diğer kuruluşların ziyaretleri sırasında bu konuyu gündeme getirecek. Üyeler, Aselsan mühendislerinin stratejik çalışmaları evlerinde de devam ettirme ihtimallerinin ölümlerinde etkili olup olmadığını soracak.

6 MÜHENDİS ÖLDÜ

Aselsan mühendislerinden Hüseyin Başbilen 7 Ağustos 2006’da, Halim Ünal 17 Ocak 2007’de, Evrim Yançeken 26 Ocak 2007’de, Zafer Oluk 5 Mayıs 2008’da, Burhaneddin Volkan 9 Ekim 2007’de hayatını kaybetti. Son olarak 25 Ocak 2013’de Hakan Öksüz trafik kazasında yaşamını yitirdi. Aselsan’ın son dönem projeleri, stratejik önemi açısından dikkat çekiyor. ASELPOD, MİLGEM, ATAK, ATMACA ve benzeri milli projelerle, ulusal savunma sistemi güçlendiriliyor.

Türkiye’nin ilk milli savaş gemisi Heybeliada ve Atak helikopteri Aselsan’ın öne çıkan projeleri arasında.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika