spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Amerika’da havalimanı krizi United Airlines hizmeti bırakmakla tehdit etti

Seçtiklerimiz

Amerika’da faaliyet gösteren United Airlines adlı şirket, New York’ta bulunan John F. Kennedy Havalimanı’nda daha fazla imkan tanınmaması halinde ulaşım faaliyetlerini durduracağını söyledi.

United Airlines tarafından Salı günü yapılan açıklamada, Federal Havacılık İdaresi’nin havayolu şirketine izin vermemesi halinde New York John F. Kennedy Havalimanı’ndaki hizmetini Ekim ayında sonlandıracağını açıkladı.

Reuters’ın haberine göre, havayolu şirketi salı günü çalışanlarına bir e-posta göndererek, Ekim ayında hizmetleri durdurabileceğini dile getirdi.

United Airlines’ın gönderdiği e-postada, “Birden fazla sezon için ek tahsisler alamazsak, JFK’deki hizmeti Ekim ayının sonundan itibaren askıya almamız gerekecek” denildi.

Söz konusu e-postada, United Airlines’ın Federal Havacılık İdaresi’ni büyüyebilmemiz için daha fazla pist yuvasına izin vermeye çağırdığını ekledi.

United Airlines, 2021’de yeniden hizmete başladıktan sonra New York bölgesinin en işlek havalimanı olan JFK’den günde sadece iki kez San Francisco ve Los Angeles’a uçuş yaptıklarını vurguladı.

Bu destek olmadan, JetBlue Airways ve American Airlines gibi rakiplerin fiyat tarifleri ve daha kısa uçuş süreleriyle karşılaştırıldığında JFK’ye etkili bir şekilde hizmet edemeyeceğini dile getirdi.

Şirket, daha rekabetçi olmak ve büyüyebilmek için FAA ve JFK’deki pazar aracılığıyla kalkış ve iniş yetkileri olan ek yuvaları takip etmeye çalıştığını ve kalıcı yuvalar olmadan JFK’ye etkili bir şekilde hizmet edemeyeceğini söyledi.

Rakiplerine oranla daha az imkan tanındığını dile getiren United Airlines yetkilileri, piyasalarda rekabet edebilmek için gerekli şartların yerine getirilmesini istedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika