spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Alman pazarındaki son durum ne?

Seçtiklerimiz

GfK tarafından 1200 seyahat acentesinin katılımı ile gerçekleştirilen araştırmaya sonuçları şöyle:

GfK tarafından 1200 seyahat acentesinin katılımı ile gerçekleştirilen araştırmaya göre, acentelerin mart ayında gerçekleşen satışlarda sadece yüzde 2.3`lük artış yaşandı. 2011 yaz dönemi satışlarındaki artış oranı şubat ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17.6 iken mart ayında bu yüzde 15`e gerilemiş durumda. 

 
Fvw Dergisi`nde yayınlanan habere göre, uzmanlar bu yavaşlamayı özellikle ailelerin bu yıl tatil tercihlerini önceki aylarda yapmış olmalarına bağlıyor. Uzmanlar, 2009/2010 dönemi satışlarında erken rezervasyon talebinin çok düşük kaldığını hatırlatırken bu yıl (2010/2011) bunun tam tersi bir seyir izlendiğine dikkat çektiler. Japonya`daki deprem felaketi ve Libya`daki son durum da tatil satışlarına bir miktar da olsa etki ettiği belirtiliyor. 
 
TATS tarafından 2500 seyahat acentesinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırma da benzer sonuçlar ortaya koydu. Araştırmaya göre mart ayında tatil amaçlı seyahat paketlerinin satışlarında yüzde 8.8 oranında gerileme yaşanırken ilk üç aylık gelirlerde yüzde 4.6`lık artış yakalandı. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika