spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Alanya turizmi darbe aldı

Seçtiklerimiz

TURİZM sezonuyla birlikte her sene yaşanan tur otobüsü kazaları sektörü zora sokuyor. Tur otobüslerinin çalışma saatleri ve araç bakımlarıyla ilgili düzenli olarak üyelerini uyardıklarını söyleyen Türkiye Seyahat Acentaları birliği (TÜRSAB) Alanya bölgesel yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu, “İskandinavya TV’lerinde kaza görüntüleri gün boyunca izletildi. Herhangi bir rezervasyon iptali söz konusu değil fakat Alanya, imaj konusunda büyük bir darbe daha aldı. Gözlerin Türkiye üzerinde olduğu bir dönemde talihsiz bir olay yaşadık.

‘10 KERE DÜŞÜNELİM’

Turizmde dengeler çok hassas. Bu sektör içerisinde çalışan esnafı, taksicisi, otelcisi, acentecisi, bir iş yaparken 2 kere değil 10 kere düşünmesi gerekiyor. Tatile gelen insanlar huzur istiyor. Bölgemize gelen insanların huzur içerisinde ülkelerine dönmesi gerekli. Kemse gergin bir ortamda tatil yapmak istemez.

‘KURALLARA UYALIM’

Turizm, ‘Gökç yolda düzelir’ mantığını kaldırmaz. Çalışanlarımıza gerekli eğitimleri verelim. Araç muayenelerimizi mutlaka aksatmayalım. Yolda 30 kilometre hız tabelası varsa ona uyalım. Uykusuz araç kesinlikle kullanmayalım, otobüs şoförleri zinde ve dikkatli olmalı” dedi.

‘DENETİMLER YAPILMALI’

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Hızır Bozdoğan, “İki turistin ölümü, 25 turistin yaralandığı kaza hepimizi üzmüştür. Bu kaza her ülkede olabilir. Burada ihmal veya kasti bir olay yoktur, otobüsün freninin patlaması nedeniyle yaşanmış bir kazadır. Alanya ve Türkiye imajına zarar vereceği yönündeki iddialara katılmıyorum. Denetimler konusu da yerel yönetimlerin yani idarenin işidir. Soğukkanlılıkla denetimler yapılmalı. Bunu meydana gelen kaza sonucu demiyorum, genel bir anlamda söylüyorum" dedi.

‘GÜVENLİK SORGULANIYOR’

Kaza görüntülerinin İskandinav ülkelerinde olumsuz etki yaptığını söyleyen Detur Alanya Bölge Müdürü Terhi Alanya, “Yabancı tur operatörleri, tur otobüslerinin periyodik bakımlarının ve şoför çalışma saatlerinin ne kadar denetlendiğiyle ilgili soru soruyorlar. Çünkü fazla saat çalıştırılan şoför yorgun olur ve bu gibi acil durumlarda refleksi düşer. Yurt dışında, Türkiye’deki tur otobüslerinin güvenliği sorgulanıyor” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika