spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Airbus ve Singapur EDB, Sürdürülebilir Havacılık Hubı İçin İşbirliği İmzaladı

Seçtiklerimiz

Airbus ve Singapur, Teknoloji ve İnovasyon Odaklı Havacılık Hubı İçin Anlaşma Yaptı

Airbus, Singapur Ekonomik Kalkınma Kurulu (EDB) ile bir Anlayış Memorandumu (MOU) imzalayarak Teknoloji, Araştırma ve İnovasyon’a odaklanan Sürdürülebilir Havacılık Hubı’nın kurulmasını duyurdu. Airbus, hub’ın havacılık profesyonellerini, araştırmacıları ve yenilikçileri bir araya getirerek güçlü ve çevresel açıdan sürdürülebilir bir havacılık ekosistemi oluşturmayı amaçlayan işbirliğini teşvik eden bir ortam yaratmayı hedefliyor.

20 Şubat 2024 tarihinde Singapur Hava Gösterisi’nde duyurulan anlaşma kapsamında, hub’ın sürdürülebilirlik geliştirme alanlarının şu konulara odaklanacağı belirtiliyor:

  • Havacılığın karbonsuzlaştırılması
  • Bakım, Hizmetler ve Operasyonlar (MRO)
  • Hava Trafik Yönetimi ve İnsansız Hava Trafik Yönetimi

Airbus, hub’ın önceliğinin yerel işletmeler, üniversiteler ve araştırma kurumları ile yakın işbirliği yaparak bilgi alışverişi, yetenek geliştirme ve ortak araştırma girişimlerini kolaylaştırmak olduğunu belirtiyor.

Ayrıca, Airbus’ın küresel araştırma ekiplerinin desteğiyle stajlar, eğitim kursları ve ortak programlar aracılığıyla yerel havacılık profesyonellerini, araştırmacıları ve yenilikçileri yetiştirmek için kapsamlı bir yetenek geliştirme programı oluşturulacak.

Airbus’in Teknoloji Başkanı Sabine Klauke, duyuru sırasında, “Singapur, stratejik konumu, yenilikçiliği teşvik eden politikaları, yüksek nitelikli iş gücü ve güçlü araştırma yetenekleri nedeniyle Airbus’ın Asya-Pasifik genel merkezi konumunda.

Bu nedenle, burada böyle bir girişimi başlatmak için ideal bir seçimdir. Bu proje, Airbus’ın havacılık sektörünün karbonsuzlaştırılmasında öncülük etme taahhüdü ile uyumludur. Yeni teknolojiler geliştirmek ve düşük karbonlu havacılık için çözümlere yatırım yapmak için birlikte keşfetmeyi dört gözle bekliyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika