spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Air France pilotlarına Beyrut’ta konaklama yasak

Seçtiklerimiz

Fransız havayolu şirketi Air France, Türk Hava Yolları pilotlarının Beyrut’ta kaçırılması üzerine Lübnan ile ilgili yeni bir güvenlik kararı aldı. Firma, can güvenliğini sağlamak amacıyla pilotlarını çarşamba gününden bu yana Beyrut’ta konaklatmıyor.

Havayolu şirketinin çarşamba günü 16.30 Paris-Beyrut seferini yapan uçağının yedi saat rötarla kalkacağı ve Atina’ya inip ertesi gün Beyrut’a varacağının açıklanmasının ardından, alınan bu yeni güvenlik önlemi ortaya çıktı.

"Uçak, çarşamba gecesi 23.30’da kalktı ve teknik nedenlerle Atina’ya iniş yaptı. Bu teknik bakım iki saat sürdü ve Beyrut’a perşembe sabahı 9’da indi" diye konuşan Air France Lübnan ofisinden Michel Bou Abboud, "Bu karar, Air France tarafından çarşamba günü bölgedeki jeopolitik istikrarsızlık nedeniyle alındı.

16.30’dan önceki üç uçuşta bir değişiklik yoktu. Sadece 16.30 uçuşunda rötar vardı" dedi. Havayolu yetkilisi, aynı uygulamanın önümüzdeki günlerde aynı saatteki uçuşlarda da devam edeceğini, ancak ne zaman sona ereceğini bilmediğini söyledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika