spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Air Berlin’de 39 Yıllık Macera Bitti

Seçtiklerimiz

Air Berlin için sona gelindi. Şirket iflas talebi ardından, son uçuşunu dün gece itibariyle yaptı. Son uçuş için şirkete ait yolcu uçağı Münih kentinden havalanarak, Berlin’e iniş yaptı. Almanya’nın sayılı havayolu şirketleri arasında yer alan Air Berlin’in son uçuşu hüzünlü oldu. Gerek şirket personeli gerekse Air Berlin’i tercih eden yolcular şirkete buruk veda etti.
 
Air Berlin’de Kalpli Çikolatalı Veda!

Münih’in KölnBonn Havaalanı son uçağın kalkışına ev sahipliği yaptı. Uçuşa geçilmeden önce KölnBonn Havaalanı’nda bulunan itfaiye araçları su fışkırtma gösterisi yaparak, Air Berlin’in uçağını yolcu etti. Bu uğurlama tüm havaalanı tarafından yaşlı gözlerle izlendi. Uçuş ise saat 21.30’da başladı. Şirket ağırladığı son yolcularına kalp olarak şekillendirilmiş çikolata servis etti.
 
39 Yıllık Macera Bitti!
 
Air Berlin, tam 39 yıl boyunca uluslararası platformda Almanya’ya hizmet etti. Bu zaman zarfından on binlerce kişiyi evlerine, çocuklarına veya işlerine taşıdı. Şirketin toplam personel sayısı ise en az 8 bin olarak ifade ediliyor. İflas başvurusu ardından bu çalışanların ne olacağıysa hala netlik kazanmış değil. Beklentiler ise şirket personelinin büyük bir bölümünün ülkede faaliyet gösteren havayolu firmaları tarafından işe alınması yönünde.  
 
Şirketin uçak filosu ise toplamda 144 adeti buluyor. Bu filonun 81 adeti Eurowings tarafından satın alındı. 25 tanesinin talibi ise Condor ve Easyjet şirketleri oldu.
 
Şirket yaklaşık 10 yıldır kâra geçememiş, geçen yıl da 780 milyon doları bulan zararla karşı karşıya kalmıştı. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika