spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

AHL’ de Birlikte Karar Alacaklar

Seçtiklerimiz

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda kapasiteyi daha etkin kullanmak amacıyla yürütülen "Birlikte Karar Alma" Projesi iyi niyet sözleşmesi bugün Atatürk Havalimanı Airport Oteli Konferans Salonunda DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener ve THY Genel Müdürü Temel Kotil tarafından imzalandı.

 

İmza töreninden önce bir konuşma yapan DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Atatürk Havalimanı’nda hayata geçen Birlikte Karar Alma CDM (Collaborative Decision Making) projesinin, havacılık sektörünün tüm kaynaklarının en verimli bir şekilde kullanılmasını amaçladığını belirterek, şunları söyledi:

 

" Bu projenin amacı İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gün geçtikçe artan hava trafiği talebinin karşılanabilmesi için sektörün tüm kaynaklarının en verimli şekilde kullanılabilmesi, operasyonların tahmin edilebilirliğinin artırılması, süre ve insan gücü kaybının engellenerek kapasitenin geliştirilmesidir. Bu projeyle hayata geçecek olan sistemde, apron ve hava trafik kontrolunu bünyesinde barındıran DHMİ ile koordineli olarak operasyon yürütmek durumunda olan Havayolları, Terminal İşletmecisi, Yer Hizmetleri Şirketleri ve tüm havacılık sektörü paydaşlarının operasyonel durumu aynı anda, aynı verilerle görmesini ve yorumlamasını sağlayacaktır. "

 

Projenin sadece bunlarla kalmadığını gecikmelerin azalacağını, kalkış sırasının daha etkin yapılacağını, yolcuların daha doğru bilgilendirileceğini, havayolları dakikliğini arttıracağını ve yakıt tasarrufu sağlanacağını, problemlere daha çabuk müdahale edileceğini ve pist ile apronların kapasitelerinin artacağını belirten Orhan Birdal, " Atatürk Havalimanının saatte 40 olan uçak kapasitesi 50’ye çıkacak " dedi.

 

İmza törende bir konuşma yapan TAV Ceosu Sani Şener ise, şöyle konuştu:

 

"THY Türkiye’nin bayrak taşıyıcısı ve çok ciddi bir büyüme trendi içerisinde. Atatürk Havalimanı Avrupa’nın en önemli merkezlerinden biri. Bu önemli merkez için hazırlanan birlikte karar alma projesine DHMİ, TAV ve THY gibi sektörün üç büyük Oyuncusunun imza atması bizim için çok önemli. Çünkü bu proje Atatürk Havalimanı’ndaki kaynakların, alt yapıların en verimli şekilde kullanılmasını sağlayacaktır. Bu projenin özü verimliliktir. Bu üç kuruluşumuzun birbirinden haber alma ve bilgi aktarmayı en iyi şekilde yapabilmesidir. Hepimizin elinde datalar var. Bu dataları bilgiye çevirerek birbirimize aktarmakla Atatürk Havalimanı’nda hem yolcu memnuniyetini hem de kapasiteyi artıracağız"

 

"Bu son noktada kaynakları optimum kullanma konusunda bir işbirliği yapıyoruz" diyen THY Genel Müdürü Temel Kotil de, şunları söyledi:

 

"Bu işbirliği yalnızca bir dokümana imza atmaktan ibaret değil. Bununla istihdam artışı da sağlanacaktır. Ben aslından şundan çok mutlu ve memnunum. Artık dünyanın marka havayolları ki son olarak Asiana geldi, Türkiye’ye gelmek istiyor. Birçok havayolu sırada bekliyor. Daha önceki yıllarda Avrupa’yı merkez seçerken bugün İstanbul’u merkez seçiyorlar. THY olarak biz de bunun katkısı var, TAV’ve DHMİ’ye de var. Bize olan katkısı yolcu dağıtma kanalımıza girmeleridir. Biz daha önce Güney Kore’ye uçuyorduk. Kore Hava Yolları da uçuyor. Ancak Asiana Kore’den geldiği için yolcuyu yalnız Türkiye’ye değil, İstanbul’dan dünyaya THY olarak biz dağıtacağız. Böylelikle Atatürk Havalimanı zamanla dünyanın en iyi havalimanı olacak, yolcu kapasitesi en yüksek havalimanı olacak. "

 

Konuşmaların ardından DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve TAV Ceosu Sani Şener Birlikte Karar Alma Projesi’ne birlikte imza attılar.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika