spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Aer Lingus’un Büyüyen ABD Ağı: Türk Hava Yollarıyla Rekabet Kızışıyor

Aer Lingus, ABD seferlerindeki güçlü çıkışıyla Türk Hava Yolları ile rekabetin dozunu artırıyor. Yeni rotalar, genişleyen filo ve stratejik hamleleriyle havada fark yaratmaya çalışıyor...

Seçtiklerimiz

Aer Lingus’un 2024 Yaz ABD Ağı

Aer Lingus, ABD’ye düzenlediği yoğun yaz uçuşları ile dikkat çeken altıncı en büyük Avrupalı operatör konumunda. Ancak, British Airways, Lufthansa, Air France, Virgin Atlantic ve tabiki Türk Hava Yolları gibi rakipler daha fazla sefer düzenlemeye devam ediyor. Peki, İrlanda’nın bayrak taşıyıcısı olan Aer Lingus, daha fazla ABD rotası eklemeyi düşünüyor mu? Söylentilere göre, Airbus A321XLR’lerin filoya katılmasıyla Raleigh Durham veya Nashville gibi yeni destinasyonlara sefer düzenleme planları yapılıyor.

Havayolu şirketinin 2024 yazında ABD ağı, Dublin’den 14, Shannon’dan iki ve Manchester üzerinden İngiltere birimi aracılığıyla iki rota içeriyor. Bu rotaların tamamı aşağıdaki haritada gösterilmiştir, ancak okuması biraz zor olabilir.

"THY Uçağına Yıldırım Çarptı: Hızlı Tepki ve Teknik Uzmanlıkla Güvenli İniş!"
THY Avrupa’dan Amerika’ya en çok sefer gerçekleştiren hava şirketleri arasında

Denver’e Yeni Bir Kapı Açılıyor

Aer Lingus’un rotaları arasında öne çıkanlardan biri, 17 Mayıs 2024’te başlayacak olan Dublin-Denver uçuşlarıdır. Bu uçuşlar, Colorado’nun ilk kez İrlanda uçuşlarına ev sahipliği yapacağı anlamına geliyor. Denver’ın geçtiğimiz yıl Las Vegas’ın ardından İrlanda başkentinin en büyük ikinci hizmet verilmeyen pazarı olduğunu gösteren rezervasyon verileri, bu yeni rotanın stratejik önemini vurguluyor. Denver uçuşları, geçen yıl başlayan Dublin-Cleveland ve bu yılın başında başlayan Denver-Minneapolis uçuşlarına eklenerek güçleniyor.

4 Şubat itibariyle, Aer Lingus’un ABD’ye haftada 142 uçuş planladığı bildirildi. Bu, 2019’a kıyasla %23 artış anlamına geliyor ve Ağustos 2023’e göre %5 daha fazla. Ancak, satılık koltuk sayısındaki artış, düşük kapasiteli A321LR’lerin daha fazla kullanılmasından kaynaklanıyor ve 2019’a kıyasla %19 artmış durumda.

Kış Sezonunda Miami Rotası

Yaz sezonunun yanı sıra, Aer Lingus’un kış sezonuna özel bir rotası da var: Dublin’den Miami’ye haftada üç kez düzenlenen A330-300 uçuşları. Bu seferler, 29 Mart’a kadar devam edecek ve kuzey havayollarının kış tarifesine geçtiği 27 Ekim’de sona erecek.

1990’dan Bu Yana Baltimore Haricindeki Rotalar

Aer Lingus’un 1990’dan bu yana ABD ağını incelediğimizde, yalnızca Baltimore’a artık hizmet verilmediği ortaya çıkıyor. Bu dönemde, Eylül 2000 ile Aralık 2004 arasında Shannon’dan Baltimore’a uçuşlar gerçekleşmiş, ancak T-100 verilerine göre Dublin-Baltimore seferleri başlamamış.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika