spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

ABD’de havayolu şirketleri artacak seyahat talebine hazırlanıyor

Seçtiklerimiz

Delta Air Lines Inc. Pazartesi günü yaptığı açıklamada, personel sıkıntısı nedeniyle Pazar günü yaklaşık 100 uçuş iptalini açıklamadan önce, 1 Nisan’da boşta olan tüm pilotlarını geri çağırdığını açıkladı.

Şirket, bu yaz tekrar uçmaya başlamak için yaklaşık 400 kişinin zamanında eğitileceğini belirtti. Bu arada Southwest Airlines da 209 pilotun 1 Haziran’da gönüllü izinden döneceğini söyledi.

Tüm bu adımlar, daha fazla insan Covid-19 aşısı aldıkça potansiyel olarak yoğun bir yaza hazırlanmak için ABD havayollarının çabalarını nasıl artırdığını gösteriyor.

United Airlines Holdings Inc. geçen hafta 300 yeni pilot işe alacağını söyledi ve bir yıl önce satın almalar, erken emeklilik ve geçici izin programları yoluyla maaş bordrolarını düşüren bir sektör için dramatik bir tersine dönüşün altını çizdi.

Bir yıl önceki 122.029 yolcuya kıyasla, 4 Nisan’da 1.5 milyondan fazla yolcu iç güvenlik kontrol noktalarından geçti. United ve American Airlines Group Inc., uçaklarının yaklaşık % 80 dolu olduğunu söyledi.

Şirket bir e-posta ile yapılan açıklamada, “daha fazla işgücümüz aşılandıkça ve daha fazla pilot aktif uçuşa döndükçe” Delta’nın güvenilirliğinin bu ilkbahar ve yaz artacağını açıkladı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika