spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

ABD’li havayolu şirketlerine Kriz uğramadı

Seçtiklerimiz

Amerika Birleşik Devletleri merkezli havayolu şirketleri krize rağmen 2009 yılındaki bilet satışı gelirini yüzde 42 arttırdı. ABD’deki havayolu şirketlerinin 2009’daki bilet satışından elde ettiği gelir 7.8 milyar dolar oldu.

       

Delta 1.6 milyar dolarlık bilet geliri ile birinci oldu

       

Amerikan Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülke genelindeki havayolu şirketlerinin 2009 yılında bilet satışından elde ettiği gelirin yüzde 42 artarak 7.8 milyar dolara ulaştığı belirtildi.
       
        Geçtiğimiz günlerde birleştiklerini açıklayan United ve Continental Airlines ise toplam kazanç sıralamasında altıncı ve yedinci sırayı paylaştı. Buna göre United Airlines 619.5 milyon dolarla altıncı, Continental ise 539.7 milyon dolarla yedinci oldu.
       
        Dünyanın en büyük havayolu şirketi konumunda bulunan Delta Airlines’ın bilet satışlarından elde ettiği gelir ise 1.65 milyar dolar oldu. Delta, bu satış rakamıyla ilk sırada yer aldı.
       
        2010 yılının ilk 3 aylık dönemine ilişkin verileri de açıklayan ABD Ulaştırma Bakanlığı, havayolu şirketlerinin bilet satışından elde ettiği gelirin bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artışla 1.9 milyar dolara ulaştığını bildirdi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika