spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

ABD Hava Kuvvetleri, Kritik Personel Açığını Kapatmak İçin Emeklileri Geri Çağırıyor

Hizmet, pilotlar ve hava trafik kontrolü de dahil olmak üzere çeşitli özel görev alanlarında aktif göreve dönmek için 1.000 kadar emekli arıyor

Seçtiklerimiz

ABD Hava Kuvvetleri, kritik bir personel açığıyla mücadele etmek için subayları ve emeklileri yeniden hizmete çekmek amacıyla bir işe alım çabası başlattı.

Hava Kuvvetleri, çeşitli özel görev pozisyonlarında, pilot, hava trafik kontrolü, havaalanı operasyonları ve savaş sistemleri gibi görevlerde aktif göreve dönecek 1.000 kadar emekli arayışında. Perşembe günü başvuruları kabul etmeye başlayan program, aktif görev süresini 48 aydan az olarak sınırlıyor ve başvuran emeklilerin dört ila altı ay içinde aktif göreve dönmesini bekliyor.

Bu hamle, Hava Kuvvetleri’nin yaklaşık 2,000 pilot açığı gibi personel eksiklikleriyle mücadele ettiği bir dönemde gerçekleşti. Hava Kuvvetleri, 2023 mali yılı için belirlenen havacı eğitim hedeflerini de kaçırarak, bu açığın ciddiyetini vurguluyor.

Hava Kuvvetleri İnsan Gücü, Personel ve Hizmetlerden sorumlu Genelkurmay Başkan Yardımcısı Korgeneral Caroline Miller, yaptığı açıklamada, “VRRAD programı, deneyimli yetenekleri kucaklamak için stratejik bir olanaktır ve emekli üyelerden gelen yetenekleri kullanarak kritik rolleri doldurmak için bir fırsat sunmaktadır” dedi.

Program aracılığıyla hizmete geri dönen emekliler, derecelerine geri dönecek ancak havacılık ikramiyeleri veya terfi gibi diğer programlardan faydalanamayacaklar. Program, subaylar ve hedeflenen alanlarda kıdemli başçavuşlara kadar olan rütbelerdeki emeklileri kapsıyor.

Başvuru süreci, pilot, savaş sistemleri, hava trafik kontrolü, havaalanı operasyonları, siber operasyonlar, lojistik ve diğer belirli alanları hedefliyor.

Yüzbaşı ile yarbay rütbeleri arasında subaylar arayan servis, uygun olan herkesin başvurabileceğini ancak aşağıdaki belirli alanların hedeflendiğini belirtiyor:

11X – Pilot
12X – Savaş Sistemleri
13B – Hava Muharebe Müdürü
13H – Havacılık ve Uzay Fizyoloğu
13M – Havaalanı Operasyonları
13N – Nükleer ve Füze Operasyonları
14X – Bilgi Operasyonları/İstihbarat
15X – Operasyon Analizi ve Hava Durumu
16X – Operasyon Desteği
17X – Siber Operasyonlar
18X – Uzaktan Kumandalı Hava Aracı
19Z – Özel Savaş
21X – Lojistik
31P – Güvenlik Güçleri
32E – İnşaat Mühendisliği
35P – Halkla İlişkiler
38F – Kuvvet Destek Görevlisi
61X – Bilimsel/Araştırma
62X -Geliştirme Mühendisliği
63X – Satın Alma
64P – Sözleşme
65X – Finans
71S – Özel Soruşturma

Program, emekli askerleri aşağıdaki hedeflenen alanlarda başçavuştan kıdemli başçavuşa kadar olan rütbelerdeki askerlerle sınırlandırmaktadır:

1C171 – Hava Trafik Kontrolü
2G071 – Lojistik Planlar
2T377 – Filo Yönetimi ve Analizi
3F071 – Personel
3P071 – Güvenlik Güçleri
4A271 – Biyomedikal Ekipman
4E071 – Halk Sağlığı
4N071 – Havacılık ve Uzay Tıbbi Hizmeti
4R071 – Tanısal Görüntüleme
7S071 – Özel Soruşturmalar
8R000/8R200 – İşveren(ler)

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika