spot_imgspot_img
11.3 C
İstanbul
Cumartesi, 7 Mart 2026

Heronlar için yolun sonuna gelindi

spot_imgspot_img

Seçtiklerimiz

Savunma Sanayi İcra Komitesi (SSİK) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Savunma Sanayi Müsteşarı (SSM) Murad Bayar’ın da katıldığı toplantının ardından açıklama yapıldı.

Açıklamayı yapan Gönül, basında A400M projesinde maliyet artışını yalnızca Türkiye’nin kabul ettiği yönündeki haberlere ilişkin, ülke olarak iptal ve sipariş edilen uçak sayısının azaltılması seçeneklerine sıcak bakmadıklarını kaydetti. Gönül, maliyet artışı noktasında ise TBMM’nin kendilerine verdiği fiyat tavan sınırını aşamayacaklarını dile getirdi.

Heronlara heyet

Gönül, İsrailli firmalardan alınacak Heronlara ilişkin soru üzerine, bu ülkeye kabul testleri için bu ayın 11’inde heyet gönderileceğini bildirdi. Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın Heron projesindeki karşılıkların yerine getirilmes için yetkilendirildiğini belirten Gönül, sözleşmenin performans dahil yerine getirileceğini vurguladı.

Gönül, alçak ve orta irtifa hava savunma füze sistemlerine ilişkin projelerde, üretimin yerli imkanlarla gerçekleştirilmesine yönelik sözleşme değişikliklerinin yapılmasında, Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın yetkilendirildiğini dile getirdi.

Gönül, Kara Kuvvetleri’nin insansız hava aracı ihtiyacı konusunda iki karar alındığını söyledi. Buna göre, 2 adet taktik (kısa menzilli) insansız hava aracı için Kalekalıp/Baykar Makina ortak girişimi ile sözleşme görüşmelerine başlanacak. Ayrıca 1 adet katapult ile atılabilen insansız hava aracı sisteminin geliştirilmesi için de Vestel Savunma Sanayi ile sözleşme görüşmeleri yapılacak.

AA

İlgili Makaleler

- AJet -spot_imgspot_img

Son Dakika