spot_imgspot_img
13.4 C
İstanbul
Pazar, 25 Ocak 2026

HEAŞ Kar ve Buzla Mücadeleyi Sürdürüyor: Uçuş Emniyeti İçin Sahada

spot_imgspot_img

Seçtiklerimiz

Sabiha Gökçen’de Pistler Açık: HEAŞ Kar ve Buzla Mücadeleyi Sürdürüyor

İstanbul’da akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda kar ve buzla mücadele çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Meydan otoritesi HEAŞ (Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş.), uçuş operasyonlarının güvenli şekilde devam edebilmesi için sahada yoğun bir çalışma yürütüyor.

HEAŞ koordinasyonunda gerçekleştirilen faaliyetler kapsamında, havalimanındaki iki pist, sekiz apron, 56 taksi yolu ile araç servis yolları ve park alanlarını içeren yaklaşık 3 milyon metrekarelik kaplamalı alan sürekli olarak kontrol altında tutuluyor. Kar yağışının operasyonları etkilememesi amacıyla temizlik ve buzlanma önleme çalışmaları planlı ve kesintisiz şekilde devam ediyor.

Söz konusu çalışmalar, 72 adet özel donanımlı araç ile 125 kişilik uzman ve deneyimli ekip tarafından yürütülürken, uçuş emniyetinin en üst seviyede korunması hedefleniyor. Yetkililer, meteorolojik koşullar yakından takip edilerek gerekli tüm önlemlerin alındığını ve havalimanı operasyonlarının emniyet odaklı olarak sürdürüldüğünü bildirdi.

İlgili Makaleler

- PGS -spot_imgspot_img

Son Dakika