spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Salı, 30 Nisan 2024

Depremde Havalimanlarının Önemi

Seçtiklerimiz

Malumunuz Türkiye deprem fay hatlarının yoğun olduğu bir ülke. Dün Elazığ’da yüreklerimizi ağzımıza getiren ve bizleri milletçe çok derinden üzen deprem bizlere bir kez daha Havalimanlarının ne kadar önemli olduğunu hatırlattı. Bu nedenle de havalimanlarının inşası yüksek deprem şiddetinde depreme dayanıklı yapılmak zorunluğu çok büyük önem taşımaktadır.

Çünkü olası yüksek şiddetli depremler de hem havalimanlarında ki yolcuların, çalışanların güvenliği, hem de havalimanlarının bir lojistik destek üssü olarak kullanılması son derece hayati önem arz etmektedir. Özellikle İstanbul havalimanlarımız Türkiye’nin lojistik de can damarlarıdır. Bu çok önem arz eden can damarlarımıza Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Müdürlüğü gözü gibi bakmalı ve siyaset üstü tutmalıdır.

Tüm havacılık kurumlarımız; Ülkenin can damarları olan havalimanlarımız için olası tüm kötü senaryoları düşünmek ve uygulamak zorundadır. İlerde olabilecek her türlü deprem ve afet durumların da havalimanlarımızdan ve havayollarımızdan en üst seviye de yararlanmak nice hayatları kurtaracak ve nice vatandaşlarımıza derman olacaktır.

Elazığ depremi sonrası ana can damarlarımız olan İstanbul Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı önemi bir kez daha havacılık kurumlarımızca acilen masaya yatırılmalıdır. Havalimanlarımızın derhal tüm eksiklikleri ve ihtiyaçları zaman kaybetmeden giderilmelidir. İstanbul dışı tüm depremler de lojistik üs önemine sahip İstanbul Havalimanlarımız aracılığıyla tüm yaraların acilen ve hızlıca pansuman edildiği milletçe aşikârdır. Bu can damarlarımız üzerinden Havayollarımız vasıtası ile olası tüm deprem ve afetler de hızlıca zaman kaybetmeden her türlü desteği ve yardımı depremzadelerimize ulaştırabiliriz.

Haricinde bu gözde hayati lojistik üsse sahip olan; İstanbul Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen havalimanını bir birinden bağımsız bırakmamalı ve her iki havalimanımızı aynı şekilde desteklemeliyiz. Bir havalimanımız da oluşabilecek hasar ve ciddi problemler de diğer havalimanımızı aynı şekilde bir üs olarak kullanabilmeliyiz. Bu nedenle DHMİ yetkililerine çok büyük görev düşmektedir.

Tabi ki İstanbul dışı diğer şehirlerimizde ki havalimanlarımız da çok büyük öneme sahip. Ama ülkemizi doğal afet ve depremler de v.b durumlar da en hızlı şekilde sarmalayacak, pansuman edecek en büyük lojistik desteği verecek şehrimiz İstanbul ve İstanbul Havalimanlarımızın olduğu tartışmasızdır.

Havalimanları ve önemine deyince Sabiha Gökçen Havalimanı geciken pistini de yazmadan geçemeyeceğim; 2014 yılı Ağustos ayın da DHMİ tarafından ihaleye çıkarılan Sabiha Gökçen Havalimanı İkinci pisti 2017 yılı sonu veya 2018 yılı ortaların da bitmesi gerekirken 6 yıldır bitirilemedi. Son derece öneme sahip Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pistinin her türlü olasılıklar göz önünde tutularak derhal faaliyete geçmesi milletçe en büyük arzumuzdur. Ayrıca Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pistinin ve ihaleyi kazanan YSE Yapı’nın milletçe takipçisi olmak boynumuzun borcudur.

Devlet Hava Meydanları ise (DHMİ) bu iki Havalimanlarımızın işletmecileri arasın da her türlü adaletsizliğe, hukuksuzluğa karşı durmalı ve ülkemize yatırım yapmış tüm yerli, yabancı havalimanı işletmecilerine eşit mesafede olmalı, ilerde olması muhtemel her türlü doğal afet ve depremler göz önünde tutularak bu iki hayati öneme sahip havalimanlarımızdan en üst seviye de faydalanmanın yollarını aramalıdır.

Havalimanlarımız bizler için çok önemli ve ilerde göz göre göre milletçe gecikmiş ve geciktirilmiş pistlerden ötürü de bedel ödemek istemiyoruz.

Umarım bu önemli ve hayati konu DHMİ yetkililerince dikkate alınır ve Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pistinin erken açılışı için gereken azami özen gösterilir.

Bu vesile ile; Elazığ’da meydana gelen ve çevre illerini de etkileyen deprem de hayatını kaybeden Vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Ve desteğini esirgemeyen tüm kurum, kuruluş ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.

“Rabbim bir daha bu aziz millete böyle acılar yaşatmasın”

BAŞIN SAĞOLSUN ELAZIĞ……..!

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika