Bursa’daki temaslarını tamamlayan konuk başbakan yardımcısı, Ankara’ya hareketinden önce Bursa Yenişehir Havaalanı’nda incelemelerde bulundu.
Burada gazetecilere açıklama yapan Jörg-Uwe Hahn, Yenişehir Havaalanı’nın çok pratik, ferah, geniş ve rahat olduğuna dikkati çekti.
Alman havayolu şirketi Lufthansa’nın yönetim kurulu üyesi de olan konuk başbakan yardımcısı, ’Yenişehir Havaalanı’ndan Frankfurt’a sefer olur mu?’ yönündeki soruya, ’Frankfurt Havaalanı teknik açıdan yetersiz bir durumda. Ekim ayı sonunda ilave pist yapılacak. Bundan sonra Bursa;ya sefer olup olmaması, şirketlerin elinde olan bir şeydir’ yanıtını verdi.
Jörg-Uwe Hahn, havaalanında bir saat süren inceleme ve temaslarının ardından uçakla Ankara’ya hareket etti.
Konuk başbakan yardımcısına, havaalanındaki incelemeleri sırasında Yenişehir Kaymakamı Samet Ercoşkun ve Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil eşlik etti.