Unutulanlar arasında takma diş, salça, mini trambolin, Hristiyanlar’ın kutsal simgesi Haç da da var. Yolcuların unuttuğu eşya, yiyecek ve içecekler THY’nin İç hatlar Terminali’nde bulunan THY Sahipsiz Bagaj Deposu’nda muhafaza ediliyor.
Konu ile ilgili olarak bilgi veren THY Bagaj Aksaklıkları Takip Merkezi Müdürlüğü’nde görevli Emel Ersönmez Kaçar, şunları söyledi: “Yolcularımız uçuş esnasında kişisel eşyalarını uçak içinde unutulabiliyor.
Bu eşyalar tutanakla uçak içerisinden alınarak kayıp eşya ofisine teslim ediliyor. Kayıp eşya ofisi de bunları kayıt altına alarak muhafaza ediyor. Yolcularımızın yer numaralarından kayıtlarına ulaşarak bunları yolcularımıza iletmeye çalışıyoruz.
Ancak iletilemediği durumlarda yolcularımızın bizi arayarak eşyalarını talep etmelerini bekliyoruz. Bir yıl süreyle depolarımızda muhafaza ediyoruz. Son zamanlarda unutulan eşya sayısı çok arttı. İnsanlarımız uçaklarda yaşadıkları heyecan ve stres nedeniyle en elzem eşyalarını bile unutabiliyor.”
THY Bagaj Aksaklıkları Takip Merkezi Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, kayıp eşya depolarına ayda, iç ve dış hat yolcularınca unutulan ortalama 1500-2000 adet eşya konuluyor. Bu ayın daha ilk yarısında unutulan eşya miktarının 2500’ü aştığı bildirildi.




