spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

5. kuşaktan avcı uçakları için yeni füzeler

Seçtiklerimiz

Beşinci kuşaktan avcı uçağı, perspektifli cephe uçağıdır. Uçağın, Rusya askeri hava kuvvetlerinin donatımına birkaç yıl sonra devredilmesi bekleniyor. Hazırlık çalışmaları tam hızla yürüyor, deney uçuşlarının sayısı ise 100’ü aşmıştır. T-50, eşsiz bur uçak olarak hakkıyla tanınabilir, çünkü aynı zamanda gerek avcı, gerekse bombardıman uçağının fonksyonlarına sahiptir. Beşinci kuşaktan avcı uçağının silah örnekleri, değişik safhalarda işlenip tamamlanıyor. Bir kısmı, devlet düzeyindeki denemelerden geçiyor. Bu denemelerin bazıları sona erdi ve şu anda seri halinde üretim hazırlığından geçiyor. “Taktik füze silahları” korporasyonunun genel müdürü Boris Obnosov mikrofonumuzda şunları söyledi.

Beşinci kuşaktan uçakta silahın büyük bir kısmı gövde içinde bulunmalı. Bunun amacı, uçağı demaske eden alametlerin azaltılmasıdır. Yokedici yeni hava araçları hazırlamakla ilgili kompleks programı gereğince, korporasyon, beşinci kuşaktan avcı uçağına yeni kuşaktan cephane sağlamakla görevlendirildi. Bu cephanelerin kapsamına  gerek “hava-hava”, gerekse “hava-kara” füzeleri alınmıştır.

 “Hava-kara” sınıfından cephane, yeni silah yönlendirme sistemi de içinde 250, 500 ve 1500 kilo çapında olan ve uçuşu düzeltilebilen uçak bombalarından oluşuyor. 250 çapındaki uçak bombası uçağın içine yerleştirilecektir. T-50 uçağı, ek olarak, yeni homing sistemi başlıklarla donatılan hızlı radar karşıtı füzelerle silahlandırılacaktır.

Beşinci kuşaktan  yeni Rusya avcı uçağı silahlarının meydana getirilmesi ile ilgili program, bir bütün olarak, T-50 avcı uçağının üretim çalışmaları ile sıkı uyum içinde bulunuyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika