spot_img
spot_imgspot_img
16.8 C
İstanbul
Cuma, 26 Nisan 2024

İlk Türk füzesine bir talip daha

Seçtiklerimiz

Irak’ın alacağı 24 helikopter Türk füzeleriyle  donatılacak.Irak Hükümetiyle, PKK’nın tasfiyesi yönünde yürütülen çok boyutlu  işbirliği devam ederken, modernize olan Irak ordusunun yapılanmasında  Türkiye önemli katkılar sağlayacak. Türkiye’nin önde gelen savunma  sanayi firmalarından Roketsan’ın ürettiği ve isabet oranında yüzde 100  başarıya ulaşan lazer güdümlü füze sistemlerine Avrupa’nın en büyük  helikopter firması Eurocopter talip oldu.

Cirit’le donatılacak  helikopterlerden 24 adedi kendi güvenlik gücünü oluşturan Irak’a  satılacak. Helikopterlerin bakımı da Türkiye’de yapılacak.

Roketsan’ın tasarladığı 8 kilometre menzilli Türkiye’nin ilk lazer  güdümlü füzesi Cirit, hafif zırhlı hedefleri de tam isabet vurabiliyor.  Aktif lazer güdümlü Cirit, 2012’de envantere girecek Türk taarruz  helikopterleri ATAK’ın da en etkili silahı olacak.

ABD’nin ülkeden çekilmesiyle kendi ordusunu kurmaya başlayan Irak  Hükümeti, satın alacağı 18 adet F-16’yı uçuracak Iraklı pilotların  eğitimi için Türkiye’den de yardım istedi. Irak, F-16 pilotlarının  eğitimi için geçen Ağustos ayı başında bir eğitim işbirliği anlaşması  imzalamıştı. Anlaşma, Irak Hava Kuvvetleri’nden 10 pilotun ABD’de eğitim  almasını kapsıyor.

Ancak, ABD’nin uzak olması nedeniyle ileri pilotluk  eğitiminin komşu ülke Türkiye tarafından verilmesini istiyor. Türkiye de  bu işbirliğine sıcak bakıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika