spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

3. Havalimanı’na sıcak bakıyoruz

Seçtiklerimiz

       

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, 2010-2011 yılının değerlendirmesini yaptığı toplantıda soruları yanıtladı.

       

 3. Havalimanı’na sıcak bakıyoruz

       

 DHMİ olarak İstanbul’a üçüncü havalimanına son derece olumlu baktıklarını söyleyen Birdal, “Atatürk Havalimanı’na askeri apronu da katsak ne kadar büyütebileceksek büyütsek de, tek başına ihtiyaca cevap vermesi mümkün değil. O yüzden biz DHMİ olarak 3′ncü havalimanına sıcak bakıyoruz. Fakat nereye kurulacağını bana sormayın. Teknik incelemeler sonucunda en uygun alan seçilecektir. Bizim işimiz yapmak değil işletmek” dedi. 

       

 Ataköy sorunu

       

 Ataköy’de oturanların tepkisi hatırlatılınca Birdal, “Burası yaklaşık 60 yıldır var. Büyüyeceği de biliniyordu. Ataköy, Atatürk Havalimanı varken yapıldı, sonra değil. Üstelik biz Ataköy üzerinden iniş-kalkış trafiğini zorunlu haller oluşmadıkça tercih etmiyoruz. Ayrıca dünya genelinde havaalanlarının çevresine yaşam alanı olarak kullanmak için bina yapılmazken bizde tam tersi oluyor. İnsanlar havaalanı yakınında oturmayı tercih etmezken, bizde değerli oluyor. Tabi bunu da anlayabilmek mümkün değil. Hal böyle olunca kimsenin şikayet etme şansı yok” dedi.  

       

 Esenboğa CAT III seviyesine çıkarıldı

       

 Ankara Esenboğa Havalimanı’nın CAT III seviyesine çıkarıldığını söyleyen Birdal, bu sayede Ankara’da sıklıkla yaşanan sis probleminin önene geçildiğini ve yaklaşık 300’ün üzerinde uçağın başka havalimanına yönlenmekten kurtulduğunu ifade etti.

       

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika