İBB Başkanı Kadir Topbaş tarafından onaylanarak yürürlüğe giren 1/100 bin ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planına ilişkin raporda, 3. Havalimanı`nın Silivri`nin Gazitepe mevkiine inşa edileceği kesinleşti. 3. köprü projesi ise raporda yok sayıldı
Raporda, İstanbul Boğazı`na yapılması planlanan 3. köprü projesinin kentin kuzeyindeki ormanlık alandan geçeceğinin kesinleşmesi göz ardı edilerek `Plan, kentin kuzeyindeki ormanlara, su kaynaklarına ve boğaza karşı önemli bir tehdit oluşturan kuzeye eğilim gösteren büyümenin de önüne geçilmesini hedefliyor` denildi.
Haydarpaşa Limanı`nın da dönüştürüleceği kaydedilen raporda, limana ilişkin nasıl bir dönüşüm öngörüldüğü ise açıklanmadı. Raporda, Ambarlı ve Pendik Limanları`nın korunacağı, Tekirdağ-Marmara Ereğlisi Limanları`na entegre edilecek yeni liman alanı olarak da Gümüşyaka-Çanta sınırının belirlendiği ifade edildi. Çorlu`ya yapılması planlanan 3. havalimanının ise Silivri Gazitepe`ye inşa edilmesi kararlaştırıldı.