spot_imgspot_img
16.2 C
İstanbul
Salı, 7 Ekim 2025

220 Ülkede Hizmet veriyor.

Seçtiklerimiz

MNG Kargo Genel Müdürü Aslan Kut, dünya şirketi olma yolunda hızla ilerlediklerini belirterek, yurt içi hizmetlere ek olarak networkler sayesinde tüm doküman ve paketleri 220 ülkeye, hızlı, ekonomik ve güvenilir bir şekilde taşıdıklarını söyledi.

Kut, kentlerin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla sponsor oldukları ”Kentlerin Dili” adlı televizyon programının galası için geldiği Adana’da, kargo sektörü hakkında bilgi verdi. 

Dünyada kargo sektörünün önemini her geçen gün artırdığını belirten Kut, Türkiye’de ulaştırma ve taşımacılık pazarının 50 milyar dolar civarında bir paya sahip olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

”Şu an kargo, kurye ve lojistik firmalarının hizmet sunduğu pazarın organize olmuş bölümü sadece 6 milyar dolar. Kalan 44 milyar dolarlık bölüm hizmet beklemektedir. Türkiye, coğrafi konumu gereği sahip olduğu avantajları kullanarak, gelecekte bölgesinin lojistik üssü olma potansiyeline fazlasıyla sahip. Bu konuda yapılacak çok iş var ve biz üstümüze düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek için çalışıyoruz. 

Kargo sektöründe bir ilki gerçekleştirerek, uçak ve karayolu taşıtlarının ortak operasyonu sayesinde Türkiye’nin her şehrine ve şubelerinin bulunduğu yerleşim merkezlerine 24 saatte teslimat yapmaktayız. Yurt içi hizmetlerine ek olarak, networkler sayesinde tüm doküman ve paketleri 220 ülkeye hızlı, ekonomik ve güvenilir bir şekilde taşıyoruz.”

Kut, faaliyete başlamalarının üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen hedeflerini yakaladıklarını vurgulayarak, ”2008 yılı için yüzde 30’luk büyüme hedefi koyduk, yaşanan küresel krize rağmen bunu yakalayacağız. 2009 yılında da aynı oranda büyümeyi yakalamayı planlıyoruz” diye konuştu.

Kut, küresel mali krizin Türkiye’yi de etkilediğini, ancak sektöre yansımasının aynı boyutlarda gerçekleşmeyeceğini düşündüklerini söyledi.

KENTLERİ TANITIMINA KATKI

Kut, Türkiye’nin tüm illerinin simgesi olan görsellerin, MNG Kargo poşet ve kolilerinin üzerinden yer alacağı projenin ”Adana’dan Kargonuz Var” bölümünü de tanıttı.

Başlattıkları çalışma ile illerin özelliklerini yansıtan fotoğrafları, ambalaj ve kolilerinin üzerinde kullanarak, kentlerin tanıtımına katkı sağladıklarını belirten Kut, ”Adana için özel hazırlanan kargo poşetleri ve kolilerin üzerindeki poşetler ile memleket hasreti çeken Adanalılara hemşehrilerinden kargo aldıklarında özlemlerine gidermek için bir vesile olacak” dedi.

Kut, ayrıca kentlerin tarihi ve turistik özelliklerini, ekonomisini, kültür ve el sanatlarını tanıtmak amacıyla Nebil Özgentürk’ün yapımcılığını üstlendiği ”Kentlerin Dili” adlı programa sponsor olduklarını da kaydetti.

Çevre dostu sosyal sorumluluk projelerine de imza attıklarını anlatan Kut, şunları söyledi:

”Bu projelerden biri de plastik poşetlerin toplanarak geri dönüşümünün sağlanmasıdır. Böylelikle kargo sektörünün ayda 20 milyon olan plastik poşet tüketiminin çevreye zarar vermesini önlenecek. Poşetlerin ekonomiye tekrar kazandırılmasıyla ele edilecek katma değer ise ihtiyaç hissedilen yerleşim merkezlerinde eğitim alanında harcanacak, çocuklarımıza fırsat eşitliği sağlanacak.”

İlgili Makaleler

- AJET -spot_imgspot_img

Son Dakika