spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

2010 yılının en iyi tüketicisi; Dave Carroll

Seçtiklerimiz

Dave Carroll, bir uçak yolculuğu yaptı, yolculuk sırasında gitarı kırıldı.Havayolu şirketinden zararının tazminini istedi, talep kabul edilmeyince de intikamını bestelediği şarkıyla aldı.Üstelik şarkılı intikam sosyal paylaşım sitesi Youtube de izlenme rekoru kırdı.

       

Kanadalı muzisyen Dave Carroll, hatasını kabul etmeyen United Airlines şirketini internette yayınladığı şarkıyla dize getirdi.Carroll, Halifax kentinden United Havayolları’na ait  yolcu uçağına bindi.Ancak uçak Chicago’ya doğru havalanmadan önce 3 bin 500 dolarlık gitarının görevlilerce taşınırken, havaya atıldığını gördü.

       

Uçaktan inince de gitarının hasar gördüğünü farketti.Bu olaydan sonra Carroll ile havayolu şirketi arasında mücadele başladı.Havayolu şirketi, zarardan sorumlu olmadıklarını iddia etti.Carroll 4 ay boyunca derdini anlatmaya çalıştı ama başaramadı.Carroll’un başvurusu 9 ay sonra reddedilince Kanadalı şarkıcı başına gelen olayı anlatan bir şarkı yazdı..

       

"United havayolları gitarları kırıyor" isimli şarkı kısa zamanda sosyal paylaşım sitesi Youtube’da en çok tıklanan videolardan biri oldu. Klibi, 9 milyon kişi izledi.

       

Havayolu şirketine United Airlines da, Dave Carroll’un çabaları sonucunda geri adım attı.Carrol’a gitarın hasarı olan bin 200 doları ödedi.

       

Yetmedi, üstüne bin iki yüz dolarlık bedava uçuş hediye etmek istedi. Ancak Carrol bunu kabul etmedi.Carrol mücadelesiyle 2010 yılının en iyi tüketicisi seçildi.Kanadalı şarkıcının klibi ise, çeşitli hava yollarında eğitim amacıyla personele izlettiriliyor.
         

       

                     
         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika