spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

150 bin Türk’ü kutsal topraklara taşıyacak

Seçtiklerimiz

Suudi Arabistan Havayolları Saudia’nınTürkiye Müdürü Abdulljabbar Alhussami, geçtiğimiz yıl Medine Havalimanı için uçuş izni alınmasında yaşanan bazı sorunlar ve Umre vizelerinin geç verilmesi gibi nedenlerden dolayı Türkiye’den Suudi Arabistan’a taşımayı hedefledikleri yolcu sayısına ulaşamadıklarını, ancak 2012 için iddialı söyledi.

Türkiye’nin çok büyük bir ülke olduğunu ifade eden Alhussami, "2012’de geçen seneden daha başarılı olmayı düşünüyoruz. En az 150 bin Umre yolcusunu kutsal topraklara ulaştırmayı hedefliyoruz. Türkiye pazarı çok zengin, nüfus fazla. Biz sadece dini trafiği değil, işçi olsun, iş adamı olsun diğer yolcuları da taşımaya çalışıyoruz. İran’dan 500 bin civarında Umre yolcusunu taşıdık geçtiğimiz yıl. Türkiye’de de çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz" dedi.

 

TARİFELİ REKORU KIRDI

 
2011’de tarifeli seferlerle 54 bin 938 kişiyi Suudi Arabistan’a taşıdıklarını açıklayan Alhussami, tarifeli seferlere ek olarak 122 ekstra Hac seferi ve 280 adet Umre seferi olmak üzere toplam 783 seferle 177 bin 495 kişiyi uçurduklarını belirtti. 2010 yılında 124 bin 033 Umre yolcusu ile kendi rekorunu kıran Suudi Arabistan Havayolları, Hac sezonunda ise Türkiye için belirlenen kota kapsamında Türk Hava Yolları ile yüzde 50-50 oranında Hac yolcusunu paylaşıyor. Şirket, İstanbul-Cidde arasında Airbus 330, İstanbul-Riyad arasında ise daha küçük olan Airbus 320 tipi uçaklarla uçuyor. 
 
 
Trabzon ve Kayseri’yi ekledi
 
Tarifeli olarak sadece İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan sefer yapan Suudi Arabistan Havayolları, ekstra seferlerini ise Ankara, Adana, İzmir ve Antalya’dan gerçekleştiriyor. Şirket 2012’de Kayseri Saudia’nın Türkiye Müdürü, ‘six freedom’ uygulamasınadikkat çekerken,Kayseri ve Trabzon hatlarındaki önceliklerine de vurgu yaptı.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika