spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

102. IATP Konferansı yapılıyor

Seçtiklerimiz

102. Uluslararası Havayolları Teknik Ortaklığı (IATP) Konferansı 9-13 Ekim 2010 tarihleri arasında, Türk Hava Yolları’nın ev sahipliğinde yaklaşık 400 delegenin katılımı ile Polat Renaissance Oteli’nde yapılıyor.

       

       

1948 Yılında kurulan ve halihazırda yüzden fazla havayolu şirketinin bir araya gelmesiyle oluşan IATP,  dünya çapında yaklaşık 650 istasyonda havayollarının parça kaynağını hat istasyonlarında paylaşarak doğabilecek riskleri bölüşmek suretiyle faaliyet gösteren bir oluşum.

       

       

       

 

       

IATP organizasyonunun yıllar boyunca bir parça sağlayıcısı (PROVIDER) ve kullanıcısı (PARTICIPANT) olarak Türk Hava Yolları; stok tutulmayan istasyonlarda uçaklarının ihtiyacı olabilecek parçaları ekonomik bir şekilde kullanma imkânına sahip olmasının yanı sıra, kendi stoklarında bulunan istasyonlarda ise sahibi bulunduğu parçalara ihtiyaç duyabilecek diğer operatörlere kullanım fırsatı   sağlıyor. Böylece gerek ticari bir avantaj sağlanmakta, gerekse diğer operatörlerle işbirliği yapma şansına sahip olunmakta.

       

 

       

       

KOTİL: BU MODEL UÇUŞ VE STOK MALİYETİNİ DÜŞÜRÜYOR

       

İstanbul Polat Renaissance’de gerçekleştirilen organizasyon kapsamında, bugün konferansın ana oturumu düzenlendi. Oturumda THY Genel Müdürü Temel Kotil delegelere hitaben konuşma yaptı. Kotil, 1948’de kurulan IATP’nın amacının havayollarının parça kaynağını ihtiyaç durumunda hat istasyonlarında paylaşmak ve riski bölüşmek olduğunu belirterek, “Küresel rekabette havayolu firmaları için uçuş maliyetini düşürmek açısından önemli ortaklık modeli. Şu anda mevcut istasyon sayısı 650. IATP oraganizasyonunun yıllar boyunca bir parça sağlayıcısı (PROVIDER) ve  kullanıcısı (PARTICIPENT) olarak stok tutmadığımız istasyonlarda uçaklarımızın ihtiyacı olabileceği parçaları ekonomik bir şekilde kullanma imkanına sahip olduğumuz gibi kendi stoğumuz olan istasyonlarda ise bize ait  parçalara ihtiyaç duyabilecek diğer operatorlare kullanım şansı sağlamaktayız.

       

 

       

       

 

       

Böylece hem ticari bir avantaj sağlamakta hem de diğer operatorlerle işbirliği yapma şansına sahip olmaktayız. Bu model hava yolları için hem uçuş maliyeti hem de stok maliyetini düşürerek firmaları önemli bir gider kaleminden kurtarmaktadır” dedi.

       

 

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika