spot_img
spot_imgspot_img
13 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Yunanistan-Fransa ortak tatbikatı başladı

Seçtiklerimiz

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Çarşamba gecesi Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de Oruç Reis gemisi ile hidrokarbon arama faaliyetlerine tepki gösterdi ve Türkiye’nin bu adımı karşısında bölgedeki askeri varlıklarını geçici olarak artıracaklarını söyledi.
 
Macron’un açıklaması sonrası Perşembe sabahı “Lafayette” adlı Fransız fırkateyni iki Rafale savaş uçağı eşliğinde Doğu Akdeniz’e gönderildi.
 
Yunanistan Savunma Bakanlığı, Girit açıklarında Fransa ile ortak deniz tatbikatına başlandığını duyurdu. Bakanlık, söz konusu tatbikata Fransız fırkateyni Lafayette ile helikopter gemisi Tonnerre’in, Yunanistan deniz kuvvetlerinden de dört fırkateynin katıldığını ve tatbikat alanının, Türkiye’nin sismik çalışma yaptığı alanı da kapsadığını bildirdi. Fransa Hava Kuvvetleri’ne ait iki adet Rafale tipi savaş uçağının da Girit’te bulunduğu ifade edildi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Perşembe günü yaptığı konuşmada, “Doğu Akdeniz’de çözümün yolu, diyalog ve müzakeredir. Sağduyu ve aklıselimle hareket edilirse herkesin hakkını koruyarak kazan-kazan temelli bir formül bulunabilir.” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika