spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Yardımları taşıyan askeri kargo uçağı, havalandı

Seçtiklerimiz

Türkiye’nin Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Bosna-Hersek ve Kosova’ya koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı tıbbi yardımlarını taşıyan askeri kargo uçağı, Ankara’dan havalandı.Sağlık Bakanlığınca hazırlanan maske, tulum ve hızlı tanı kitinden oluşan malzemeler, Etimesgut Askeri Havaalanı’ndan A400M tipi kargo uçağına yüklenerek yola çıktı.
 
İlk olarak Sırbistan’a gidecek uçaktaki yardım malzemelerinin üzerine, gönderilen ülke dillerinde ve Türkçe, Mevlana’nın, "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var." sözlerine yer verildi.Türkiye’nin gönderdiği sağlık malzemeleri Sırbistan’a ulaştı

 

Yardım talebinde bulunan beş Balkan ülkesine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla gönderilen tıbbi yardım malzemelerini taşıyan uçağı, başkent Belgrad’daki Nikola Tesla Havalimanı’nda Savunma Bakanı Aleksandar Vulin ile Türkiye’nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç karşıladı.
 
Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan maske, tulum ve hızlı tanı kitinden oluşan yardım malzemeleri, Sırbistan makamlarına teslim edildi.
 
Bakan Vulin, burada yaptığı açıklamada, bu gibi zor dönemlerde sadece dost halkların ve ülkelerin tanınmadığını, aynı zamanda geleceğin de görüldüğünü belirterek, "Böyle en zor zamanlarda, biz gelecek politikamızı da inşa ediyoruz. Sırbistan, ona yardım edenleri, onun yanında olanları her zaman hatırlayacaktır." dedi.
 
"Doğru zamanda ulaşan" bu yardım için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da teşekkür eden Vulin, bir kez daha Sırbistan halkına salgınla mücadelede ellerinden geleni yapma çağrısında bulunarak, aksi halde hiçbir yardımın yeterli olmayacağını vurguladı.
 
Büyükelçi Bilgiç de zor bir süreçten geçildiğinin altını çizerek, "dost ülke" Sırbistan’ın bu felaketten en az zararla çıkması temennisinde bulundu.
 
Türklerin "Dost kara günde belli olur" atasözünü anımsatan Bilgiç, yapılan yardımların Sırbistan’daki tüm sağlık sorunlarını çözmeyeceğini ancak Türkiye’nin bu zor anlarda Sırbistan’ın yanında olduğunu göstermek istediğini kaydetti.
 
Bu sabah Ankara’daki Etimesgut Askeri Havaalanı’ndan kalkan A400M tipi kargo uçağı, Sırbistan’ın ardından Bosna Hersek, Karadağ, Kuzey Makedonya ve Kosova’ya da Türkiye’nin yardımlarını ulaştıracak.
 
Uçaktaki yardım malzemelerinin üzerinde, gönderilen ülke dillerinde ve Türkçe, Mevlana’nın, "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var." ifadeleri yer alıyor. 
 
İkinci durak Bosna Hersek


Sağlık malzemelerini teslim eden uçak, ikinci durağı olan Bosna Hersek’e doğru yola çıktı.
 
Uçaktaki görevli personeli, Bosna Hersek Güvenlik Bakanı Fahrudin Radoncic ve Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç karşıladı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika