spot_img
spot_imgspot_img
6.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Ukrayna Hava yolları İstanbul uçuşlarına başladı

Seçtiklerimiz

Ukrayna Hava Yolları’nın Kiev İstanbul seferini yapan PS-1713 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi uçağı bugün İstanbul Havalimanı’na saat 14.33’te 155 yolcusu ile geldi.
 
Ukrayna Hava Yolları, Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye ile Ukrayna arasında durdurulan uçuşların tekrar başlatılması kararı sonrası uçuş programını açıkladı. Buna göre şirket Temmuz ayında iç hatlarda başladığı uçuşlarla birlikte dış hatlarda ise İstanbul, Tel Aviv, Amsterdam, Frankfurt, Paris, Dubai, Tiflis, Batum, Larnaka, Atina, Londra, Nice, Roma, Napoli, Bakü, Berlin, Münih, Prag, Erivan, Madrid, Viyana, Barcelona, Kişinev ve Milano’ya tarifeli uçuş programına göre seferlerini gerçekleştirecek.
 
1 Temmuz – 15 Temmuz tarihleri arasında her Cuma ve Pazar günü gerçekleştirilecek olan Kiev-İstanbul-Kiev uçuşlarının yanı sıra her Cumartesi Odessa – İstanbul – Odessa operasyonlarını da gerçekleştirecek.
 
16 Temmuz – 30 Temmuz arası Salı günleri Kiev – İstanbul- Kiev uçuşları da eklenerek frekans artışına gidecek.

 
SEYAHAT KURALLARI
 
Ukrayna Hükümeti’nin almış olduğu kararlar kapsamında her yüz bin kişide 40 ve üzeri aktif vakaya sahip olan ülkeler “Kırmızı Bölge Ülkesi” olarak değerlendirilirken, her yüz bin kişide 40’ın altında aktif vakası olan ülkeler “Yeşil Bölge Ülkesi” olarak kabul ediliyor. Kırmızı Bölge ülkelerinden Ukrayna’ya gelen tüm yolculara 14 gün karantina uygulanacağı da alınan kararlar dahilinde. Günlük olarak güncellenen bu değerlendirme listesi Ukrayna Sağlık Bakanlığı internet sitesinde yayınlanıyor.
 
“Yeşil Bölge Ülkeleri”nden gelen yolculara Ukrayna’da gözlem veya ön izolasyon uygulanmıyor. Türkiye “Yeşil Bölge” listesine dahil olduğu için seyahat kısıtlaması bulunmuyor.
 
Ukrayna, Türk vatandaşı olan yolcuların ülkeye girişine izin veriyor. Ancak Ukrayna’ya gelen tüm yabancıların, Ukrayna’da süresiz ikamet iznine sahip kişiler hariç en az 14 gün geçerli Kovid-19 tedavisini kapsayan sağlık sigortasına sahip olmaları isteniyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika