spot_img
spot_imgspot_img
13.2 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Tıbbi malzeme uçağı iddiaları reddedildi

Seçtiklerimiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İspanya Dışişleri Bakanı’nın parasını ödedikleri solunum cihazlarının Türkiye’de tutulduğu iddialarına ilişkin sessizliğini bozdu. Çavuşoğlu, “İspanya Dışişleri Bakanı ile görüştüm, söz konusu iddiaları reddetti” dedi.

İspanya Dışişleri Bakanı Arancha Gonzalez Laya ise, konunun diplomatik şekilde çözüldüğünü belirterek “Olan şu ki, İspanya’daki iki özerk yönetimin satın aldığı solunum cihazlarının teslimi gecikmiştir. Türkiye, önce bunları ülkesindeki hastalar için kullanmak istemiştir ama İspanya’daki aciliyeti görerek bizimle paylaşmaya karar verdiklerini bu gece bize iletmişlerdir” ifadelerini kullandı

.Salgınla ilgili yerel ve uluslararası gelişmelere ilişkin katıldığı televizyon programında değerlendirmelerde bulunan Bakan Çavuşoğlu İspanya’nın tıbbi malzemelerine Türkiye tarafından el konulduğu yönündeki iddialar hakkında açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, “İspanya’da çıkan yanlış haberden dolayı yanlış yorumlar da geldi. Özellikle de ürünlere el koyma gibi çok çirkin bir suçlama oldu. Ama Dışişleri Bakanı canlı yayında gerçekleri açıklamış oldu. İspanya İtalya AB içinde bizi güçlü destekleyen ülkelerden biridir. İspanya ile her türlü ilişkilerimiz çok iyi” dedi.

 
41 ülkenin Türkiye’den talebi olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, “İspanya Dışişleri Bakanı biraz önce açıklama yaptı. Bazı bölgelerde medyada Türkiye’yle ilgili çıkan haberleri reddetti. İspanya’dan da uzun listelik bir talep gelmişti. Bunların hepsinin karşılamamız mümkün değil. Solunum cihazı ihracatı da izne bağlı” diye konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika