spot_img
spot_imgspot_img
12.4 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Thk Havacılıkta Merkez Olacak

Seçtiklerimiz

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım,

Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Side beldesinde düzenlenen "Airshow Side 2013 Festivali"ne katılan THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, kurum olarak 3 senedir bu festivale büyük destek verdiklerini ifade ederek, "Bu sene burada paraşütçülerimiz, yelken kanatlarımız, paramotorlarımız, uçaklarımız ve yangın söndürme uçağı gibi ekiplerimizle yer alıyoruz. Ekibimiz 30 kişiden oluşuyor" dedi.

Yıldırım, kurum olarak artık bayramdan bayrama fitre, zekat, deri ticaretiyle anılan bir kurum olmak istemediklerini kaydederek, "Sadece Türkiye değil, dünya havacılığına kalifiye personel yetiştiren, bakım hizmetlerini yapan ve uçak üreten bir kurum olarak anılmak istiyoruz" diye konuştu.

Kurdukları THK Üniversitesi ile pilot, teknisyen, kabin görevlisi, meydan görevlisi olmak üzere havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu kalifiye personel yetiştirdiklerini kaydeden

Yıldırım, "Üniversitemizde bulunan meslek yüksekokulundan bu sene 67’si uçak teknisyeni, 60’ı kabin memuru olmak üzere 127 öğrenci mezun olacak. Öğrencilerimiz mezun olur olmaz işbaşı yapacak" dedi.

Havacılık sektöründe personel açığının çok fazla olduğunu kaydeden Yıldırım, "Dünyanın en büyük uçak şirketlerinden olan Boeing’in açıklamasına göre sektörün gelecek 10 yıl içinde 1 milyon 2 bin kişiye ihtiyacı var. Bizde bu amaç doğrultusunda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz" şeklinde konuştu.

THK Üniversitesi’ndeki öğrencilerin yüzde 80’inin burslu okuduğunu belirten Yıldırım, "THK Üniversitesi’nde şehit çocukları burslu olarak eğitim görüyor. Yine şehit çocukları isterlerse eğitimlerini tamamlanmasının ardından THK şubelerinde işe başlıyor" diye konuştu.

THK Üniversitesi’ni kurarken dünya çapında bir üniversite hedefiyle yola çıktıklarını kaydeden Yıldırım, "Bugün itibariyle üniversitemizde 42 ülkeden 82 öğrenci bulunuyor. Gelecek yıl bu rakam 97 ülkeden 200 öğrenciye yükselecek" diye konuştu.

"PEK ÇOK FİRMAYA HİZMET VERİYORUZ"

THK’nın sadece eğitimde değil, uçak bakım ve uçak üretimi konusunda da çok iddialı olduğunun altını çizen Yıldırım, "Kurduğumuz bakım merkeziyle birçok firmaya bakım hizmetleri veriyoruz. Aynı zamanda THK uçak üretimi konusunda çalışmalarını sürdürüyor. 2014 yılında Türkkuşu adlı uçağımız üretim bandında çıkarak deneme uçuşlarına başlayacak" dedi.

Deneme üretimiyle birlikte Türkkuşu’nun sertifikasyon işlemlerinin yapılacağını belirten Yıldırım, "Türkkuşu 2 ve 4 kişilik olarak üretilecek" dedi.

THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, paraşüt planör gibi kurslarının devam ettiğini de kaydederek, "Bunlarla birlikte şubelerimiz tarafından özellikle çocuklara yönelik model uçak kurslarımız devam ediyor. Bu sene 850 bin kişinin katılmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika