spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

İndirilen yolcu uçağındaki iki kişiye gözaltı

Seçtiklerimiz

Pakistan uyruklu iki İngiliz vatandaşının yaptıkları bomba şakası, Pakistan havayollarına ait Lahore’dan Manchester’e giden uçağın ekibini, geri dönerek savaş uçağı eşliğinde Londra’nın Stansted havaalanına zorunlu iniş yapmaya mecbur bıraktı.

İngiltere Savunma Bakanlığı ve Essex kontluğu polisi öğlen saatlerinde, 297 yolcusu olan Pakistan uçağının Manchester’e inmesine 20 dakika kala, güvenlik tedbirleri nedeniyle Stansted havaalanına yönlendirildiğini bildirdi. İngiltere hava sahasında uçağa Kraliyet Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları refakat etti. Havaalanının en uzak pistine kabul edilen uçak, polis tarafından kuşatıldı. Olayla ilgili iki yolcu tutuklandı. Essex polisi, tutuklananlardan birinin 30 diğerinin 41 yaşında olduğunu açıkladı.

Tutuklanan iki yolcunun İngiliz vatandaşı olduğunu söyleyen emniyet güçleri, iki yolcunun aralarında uçakta bomba olduğuna ilişkin yaptıkları şakayı, uçuş ekibinden bir görevlinin duyduğunu ve durumu kaptan pilota bildirdiğini ifade etti. Kaptan operatörden, İngiltere’de bu tür inişleri kabul etmek için özel donanıma sahip iki havaalanından biri olan Stansted havaalanına iniş izni talep etti. Polis halen incelemelerine devan ediyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika