spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Çağlayan’ın tepkisine Yıldırım’dan yanıt

Seçtiklerimiz

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan THY’yi eleştiren Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a yanıt geldi. THY son 10 senede önemli başarılara imza attığını söyleyen Yıldırım, "10 kere eleştirirsek bir kere de takdir etmemiz lazım" diye konuştu.

Yıldırım şunları söyledi:

"2003 yılında THY sadece 60 noktaya uçuş yapıyordu, şu anda 220 noktaya uçuş yapıyor dış hatlarda. İç hatlarda 26 noktaya yapıyordu, şimdi 49 noktaya uçuş yapıyor. 10 sene önce 8,5 milyon yolcu taşıyordu, şimdi ise taşınan yolcu sayısı 40 milyon.

THY Avrupa’nın 3. dünyanın 7. büyük şirketi oldu 10 yıl içinde. 10 yıl önce esamesi okunmayan bir şirketti. Sefer, ikram ve hizmet kalitesi noktasında 2 yıl üst üste Avrupa’nın en iyi şirketi seçildi. Grev yaşandı, grev süresince de seferlerin hiçbiri de aksamadan yapıldı.

Böyle bir grev dünyanın başka yerinde olsaydı tek bir uçak kalkmazdı. Dün İngiltere’de A319 tipi uçak havalandı, motorunun biri alev aldı, mecburi iniş yaptı o gün bütün seferler iptal oldu. Allah’a şükür bugüne kadar böyle bir sorun yaşamadık.

Gecikmeler, bazen elimizde olmayan nedenlerle olabiliyor. İşi abartmanın anlamı yok. Atatürk Havaalanı şu anda müthiş yoğunluğa rağmen kapasitesinin yüzde 50 üzerinde çalışıyor. Bütün bunları dikkate aldığımız zaman biraz daha müsamahayla yaklaşmamız lazım.

Ben bakanımızın söyleminin yani özünde bir sitem taşıdığını düşünüyorum. Onun ötesinde bir şey değil. Onun hayıflandığı, gecikmeden ziyade randevusuna verdiği söze vaktinde yetişememesidir. Onun üzüntüsüyle söylenmiş bir söz olarak kabul ediyorum.

10 kere eleştirirsek bir kere de takdir etmemiz lazım. Takdir hizmet kalitesinin hızını arttırır. Boşuna dememişler; marifet iltifata tabidir. Alıcısı olmayan mal zayidir. İyiye iyi yanlışa da yanlış demesini de bilmemiz lazım."

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, geç kaldığı MÜSİAD Ekonomi Basını Başarı Ödülleri Töreni’nde yaptığı konuşmada rötar yapan THY’yi suçlamış ve "Geçikmemin müsebbibi THY’dir. Hakkımı helal etmiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

ÇAĞLAYAN NE DEMİŞTİ?

MÜSİAD’ın törenine geç kalan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ”Türk Hava Yolları’na (THY) hakkımı helal etmiyorum. Tedavimi yarıda kesip geldim ama uçak maalesef zamanında kalkamadı" dedi.

Hava-İş sendikasına bağlı çalışanların grev yaptığı THY’ye bakandan "rötar" tepkisi geldi.

Ankara’dan THY uçağı ile gelen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, oldukça sinirlendiğini belirterek, THY’deki rötarlar yüzünden bütün programlara gecikmeli gittiklerini ifade etti.

Yaptığı konuşmada geçirdiği rahatsızlık nedeniyle Ankara’da gördüğü fizik tedavisini yarıda kesip havalimanına gittiğini açıklayan Bakan Çağlayan, "11 sene önce büyük bir kalp krizi geçirmiştim. İçki ve sigara içmem. Sporu düzenli yaparım ama benim randevulara zamanında gitme gibi bir hastalığım var. O hastalığım neticesinde saat 5’te yaptırmakta olduğum fizik tedavisini yarıda kestim. Havalimanına geldim ve müjdeyi aldım. Dediler ki THY uçağı geç gidecek. Alışık olduğum bir durum. Benim için çok tuhaf gelmedi. Sonra bir anons yaptılar, 40 dakika sonra uçağa alacağız diye. İsterseniz hiç kaldırmayın dedim. Sonuçta bizi İstanbul’a getirdiler" dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika