spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Tacik kadın, uçakta doğum yaptı

Seçtiklerimiz

Rapora göre erken, kadının gerçek hamilelik süresine göre normal sürede gerçekleşen doğumun, uçağın Özbekistan topraklarında Semerkant kenti hava sahasında bulunduğu ve inişe geçmesine yarım saat kaldığı bir sırada gerçekleştiği belirtildi.

Uçağın, Duşanbe havaalanına inişinin hemen ardından, anne ve bebeği havaalanında hazır bekletilen ambulansla hastaneye kaldırıldığı kayd edildi. Uçakta doğum yapan kadına ilk müdahaleyi uçak personeli yaptı. Sağlıklı gerçekleşen doğumda Tacik kadın bir erkek çocuk dünyaya getirdi. 

 
Bu arada kadının, yanlış verilen rapor üzerine Moskova’nın Domodedovo Havalanı’ndan kalkan uçağa alındığı iddia edildi. Normalde dokuz aylık hamile olduğu anlaşılan kadının verilen raporda, doğumuna daha uzun zaman kaldığının yazıldığı illeri sürüldü.   
 
Bunun 2007’den bu yana Tacik Hava Yoları’na ait uçaklarda havada gerçekleşen dördüncü doğum vakası olduğu bildirildi. Daha önce 2007, 2008 ve 2011’de üç ayrı doğum vakası yaşanmıştı. Bu doğumların da  Rusya-Tacikistan seferlerini yapan uçaklarında gerçekleştiği hatırlatıldı.
 
İnşaat esnasında yalıtım maliyetleri düşürüldü, Yeni inşaatlarda daha az doğalgaz tüketimi olacak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika